1. Aktualności
  2. Polska

Włoszczowa (OSM): Twarogi to polska specjalność

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© włoszczowa (osm)

– Twarogi – to bardzo ważna kategoria dla polskiego mleczarstwa, można wręcz powiedzieć – polska specjalność – mówi w rozmowie z Forum Mleczarskie Handel Ryszard Pizior Dyrektor Działu Handlu i Marketingu w mleczarni Włoszczowa (OSM). – Świadczy o tym chociażby powierzchnia półki zajmowana przez twarogi oraz różnorodność oferty, zarówno pod względem opakowania produktu jak i jego właściwości. Oferta twarogów jest bardzo szeroka. Jest to związane z możliwościami technicznymi jakimi dysponują producenci, jak również możliwościami handlowymi i marketingowymi. W grupie tej mamy twarogi białe (sery twarogowe) pakowane w pergamin, folię, opakowania typu otwórz-zamknij o różnej zawartości tłuszczu – chude, półtłuste i tłuste, twarogi w wiaderkach – gotowe produkty do wypieku serników jak i bardzo uniwersalne, z których można przygotować sernik, ale również wykorzystać do innych celów – kanapek, naleśników, pierogów itd. – podkreśla nasz rozmówca.

– Wprowadzenie nowego produktu na rynek to bardzo trudne i kosztowne przedsięwzięcie, które nawet mimo zaangażowania znacznych środków finansowych nie musi zakończyć się powodzeniem. O sukcesie decyduje wiele czynników, do najważniejszych zaliczają się jest marka producenta, organizacja dystrybucji oraz walory samego produktu – mówi Ryszard Pizior.– Włoszczowa (OSM) posiada bardzo bogatą gamę twarogów dla konsumentów indywidualnych jak i do sektora HoReCa. Twarogi produkowane we Włoszczowie dostępne są zarówno w kanale nowoczesnym jak i tradycyjnym. Prawdziwym hitem już od kilkunastu lat jest twaróg na sernik 1 kg. Jest to jeden z najlepiej rozpoznawalnych twarogów na polskim rynku, cieszący się ogromnym zaufaniem konsumentów, nie tylko w kraju, ale również poza granicami, np. w Wielkiej Brytanii. Dzięki dużym możliwościom produkcyjnym oraz znakomitej technologii możliwe jest zaspokojenie rosnącego popytu, szczególnie zaś w okresie Świąt Wielkanocnych jak i Bożego Narodzenia. Drugim produktem wytwarzanym w oddziale produkcyjnym w Pawłowicach, cieszącym się nie mniejszym zainteresowaniem konsumentów jest ser twarogowy półtłusty pakowany w folię (w prostokątnym kawałku 1 kg) – dodaje Dyrektor Handlu i Marketingu w mleczarni Włoszczowa (OSM).– Ofertę twarogową wzbogaca Rajski twaróg – produkt premium o zawartości 23% tłuszczu, dostępny w wiaderku 1 kg oraz w mniejszych opakowaniach 175 g i 450 g. Oferta Włoszczowa (OSM) dla sektora HoReCa obejmuje twaróg na sernik w wiaderku 11 kg rajski twaróg w wiaderku 11 kg oraz ser cukierniczy Izabela – gotowe nadzienie do wypieku drożdżówek z serem.Twarogi produkcji Włoszczowa (OSM) oprócz walorów smakowych wyróżniają się sprawną dystrybucją na terenie całego kraju, co jest bardzo ważnym argumentem dla naszych kontrahentów – podsumiwuje Ryszard Pizior, Dyrektor Działu Handlu i Marketingu w mleczarni Włoszczowa (OSM).

Ostatnie wiadomości o firmie