Autentyczność smaku i prosty skład liczą się w handlu serami
– W naszej ofercie znajdują się zarówno sery szwajcarskie, takie jak Aldamer, Nadbiebrzański i Moniecki, jak i sery typu holenderskiego, w tym Podlaski, Edamski, Morski oraz Gouda. Wszystkie nasze sery powstają z najwyższej jakości mleka z Podlasia, co gwarantuje ich wyjątkowy smak i naturalność. Zauważamy rosnące zainteresowanie serami z tej grupy, zwłaszcza produktami o prostych i naturalnych składach – powiedziała Forum Mleczarskiemu Ewa Polińska, ekspert Mońki (MSM).
– Konsumenci coraz bardziej cenią sobie autentyczny smak i jakość. Wśród naszych klientów najpopularniejsze są sery Gouda i Aldamer, które doskonale sprawdzają się jako składnik kanapek, dań na ciepło czy klasycznej deski serów.
– Obserwujemy także rosnące zapotrzebowanie na sery w formie plastrów. Polscy konsumenci cenią sobie wygodę i oszczędność czasu, jaką zapewniają gotowe plastry. Stale dostosowujemy naszą ofertę, aby sprostać ich oczekiwaniom, jednocześnie dbając o zachowanie najwyższej jakości produktów. W aktualnym portfolio MSM Mońki mamy już 5 gatunków sera w tej formie – dodała nasza rozmówczyni.
– Nasze sery są dostępne wyłącznie w sklepach stacjonarnych. Współpracujemy z sieciami handlowymi, a także z mniejszymi, lokalnymi sklepami – dzięki temu możemy zagwarantować świeżość i najwyższą jakość naszych produktów, a także umożliwić klientom osobisty wybór i zakup – rekomendowała Ewa Polińska, ekspert Mońki (MSM).