Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery: Almette

Polskie marki

Almette

Pochodzenie

Węgrów, województwo mazowieckie.

Rodzaj surowca

Mleko krowie od polskich krów niekarmionych paszą z dodatkiem GMO.

Typ sera

Biały, twarożkowy.

Miąższ

Puszysty biały twarożek w wariancie od naturalnego, poprzez słone (z ziołami, warzywami i przyprawami), a także po owocowe. Almette to produkt bez zagęstników, barwników i konserwantów. Almette to 100% naturalnych składników.

Przeznaczenie kulinarne

Idealny do smarowania pieczywa, do kanapek, koreczków, tartinek, deserów, zup i naleśników. To propozycja na przekąskę, drugie śniadanie lub lunch. Warzywne warianty serków Almette, czyli Almette z rzodkiewkami, Almette z pomidorami oraz Almette z ogórkiem i ziołami, to idealna baza do przygotowywania potraw z „ogródkowych” świeżych warzyw.

Ciekawostki

Lider w kategorii serów twarogowych. Puszysty serek twarogowy Almette dostępny jest także w innowacyjnym formacie Mini. Jedno opakowanie to 4 porcje, a każda wystarcza na 1-2 kanapki. W tej wersji do wyboru są trzy najpopularniejsze warianty smakowe: śmietankowy, z ziołami i jogurtowy. Mini Almette w 4-komorowym opakowaniu daje gwarancję wygody. Białko z twarożku zapewnia odpowiednie uczucie sytości na następne kilka godzin. Skomponowany w ten sposób posiłek będzie regulował apetyt na cały dalszy dzień. Dodatkowo witaminy z grupy B oraz wapń i magnez zawarte w serach poprawiają przewodnictwo impulsów nerwowych, co pomaga w szybszym myśleniu i lepszej koncentracji.

Producent

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25