Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Jana (ŚSM): Twaróg sernikowy bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-24 09:41:38

Twaróg sernikowy bez laktozy to najnowsza propozycja na rynek detaliczny, hurtowy, jak i dla odbiorców HoReCa. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów mleczarnia Jana (ŚSM), jako pierwsza, wprowadza na rynek twaróg sernikowy nowej generacji. Produkt pozbawiony jest laktozy, a z uwagi na metodę wytwarzania (ultrafiltrację), zawiera wszystkie białka mleka, oprócz kazeiny również białka serwatkowe. Twaróg nie wymaga mielenia, co ułatwia zarówno w warunkach domowych, jak i cukierniach, wykonanie masy do wypieku sernika lub innych ciast z wykorzystaniem twarogu.

Zawiera w swoim składzie 10% tłuszczu mlecznego. To w zupełności wystarcza do wypieku wyśmienitego i pysznego sernika. W przepisie obniżono także dodatek cukru. Z tych dwóch powodów można mówić o dietetycznych walorach ciasta przygotowanego z nowego twarogu, w porównaniu z klasycznymi recepturami.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25