Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Kamerun: Nestlé uruchamia proszkownię mleka

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2018-04-23 13:44:51

© nestlé

Nestlé poinformowało, że w zakładzie w Douala-Bonabéri wytwarzać będzie wzbogacane mleko w proszku marki Nido. Nido wzbogacane jest w minerały tj. cynk, żelazo, wapń oraz witaminy.

Na wstępie zakład zatrudni 12 osób, a w perspektywie kolejnych lat planuje przyjąć do pracy kolejne 48 osób. Rocznie produkowanych tu będzie 5,5 tys. ton smakowego mleka w proszku. Zakład wytwarzać będzie na potrzeby zarówno lokalne jak i na eksport do krajów CEMAC (Związek Ekonomiczny Krajów Środkowej Afryki).
Nestlé obecne jest w kamerunie od 1965 roku, a wytwarza na miejscu od 1981 roku. Zatrudnia 450 osób.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25