Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Holandia: FrieslandCampina obniża poziom cukru

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-02-26 21:36:16

Największa mleczarnia holenderska i jedna z największych mleczarni w Europie poinformowała o postępie prac w programie redukowania ilości cukru w swoich produktach konsumenckich. W ciągu ostatnich sześciu lat firma ograniczyła cukier aż o 44%. Praca ta zbiegła się z dużym wysiłkiem technologów, aby smak i tekstura produktów nie straciły swoich walorów. Zmiany w poziomie słodyczy są prawie niezauważalne. Przeliczając to na poziom zużycia cukru okazało się, że firma rocznie oszczędza 8 tys. ton cukru.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25