Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska: Sery pleśniowe rosną najszybciej w grupie serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-04-13 12:09:50

© hochland polska

– Sery pleśniowe generują sprzedaż roczną o wartości niemal 300 mln PLN, tyle wydają na nie konsumenci! – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR&Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Kategoria systematycznie rośnie rok do roku i przyczynia się do rozwoju całego rynku sera w Polsce, jest drugą najdynamiczniej rosnącą kategorią sera, notuje +5% rok do roku. Sery pleśniowe przyciągają do sklepu wartościowego konsumenta, ponad 25% to ludzie zamożni. Camembert jest największym segmentem serów pleśniowych i w największym stopniu przyczynia się do ich wzrostu. Kategoria serów pleśniowych pakowanych rozwija się z największą dynamiką sprzedaży. Dla handlowców ważne jest także to, że sery pleśniowe generują największą cash marżę.

– Dzisiaj konsumenci lubią jeść zdrowo, ale jednocześnie mieć produkt łatwy w użyciu, wygodny. Jemy też dużo sałatek, więc kupujemy sery pleśniowe. Oprócz unikatowego wyglądu oraz atrakcyjnego smaku i zapachu sery pleśniowe stanowią źródło wielu składników pokarmowych niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu człowieka. Smakowite sery z pleśniami dostarczają łatwo przyswajalnego białka, które jest podstawowym budulcem naszego organizmu. Ponadto sery pleśniowe uzupełniają dietę o aminokwasy, które są niezbędne do osiągnięcia wymarzonej sylwetki ciała oraz dodają organizmowi witaminę A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E i K. Sery z pleśnią są również istotnym źródłem składników mineralnych, takich jak: wapń, fosfor, sód, potas oraz magnez – dodaje nasz rozmówca.
– Potencjał krajowego rynku serów pleśniowych jest bardzo dobry, to znana i lubiana kategoria. Od ubiegłego roku Hochland Polska wprowadził do sprzedaży nowe sery pleśniowe pod marką Hochland. Nowe sery pleśniowe Hochland to oferta dla konsumentów poszukujących codziennej alternatywy dla innych serów w przystępnej cenie, dzięki którym odmienią swoją kanapkę. W ofercie serów pleśniowych Hochland znalazły się najbardziej popularne warianty smakowe brie i camembert. Dostępne warianty: Hochland Camembert: naturalny, zioła, zielony pieprz, pieczarki oraz Hochland Brie: naturalny, zioła, zielony pieprz.
Z kolei koneserom sera pleśniowego proponujemy sery Valbon z ofertą premium w rozsądnej cenie. Oferta Valbon obejmuje nie tylko brie i camemberty w wyrafinowanych wariantach smakowych, ale także prawdziwe francuskie przysmaki Valbon Delice i Valbon Rouge – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25