1. Aktualności
  2. Polska

Lactalis Polska: Konsumenci sięgają po sprawdzone marki twarogów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski

– Kategoria twarogów kojarzy się konsumentom bardzo pozytywnie: ze zdrowiem, naturalnością, lekkostrawnością, tradycją – mówi Forum Mleczarskiemu Aleksander Czepelewski, Strategic Marketing Director w Lactalis Polska. – Twarogi są chętnie konsumowane z uwagi na uniwersalność (nadają się do jedzenia samodzielnego, na kanapki w różnej postaci i z różnymi dodatkami oraz do dalszej obróbki jak: pieczenie, smażenie np. naleśników), różnorodność gatunków i rodzajów oraz łatwość i szybkość podania. Konsumenci bardzo chętnie sięgają po marki sprawdzone przez siebie lub rekomendowane przez innych, ponieważ gwarantują jakość i określony smak produktu – dodaje nasz rozmówca.


– Najistotniejsze atrybuty wpływające na wybór twarogów przy zakupie to: sprawdzona marka jako gwarancja smaku i jakości, skład produktu (przy tego typu produktach ma znaczenie, ponieważ jest to kategoria silnie kojarzona z naturalnością), opakowanie (wielkość, funkcjonalność), zawartość tłuszczu - podkreśla nasz rozmówca.
– Firma Lactalis posiada w swojej ofercie szeroką gamę twarogów pod marką Président: twarogi Delikatne, tradycyjne oraz mielone do wypieków.
Twarogi Delikatne Président to pierwszy na rynku twaróg do smarowania z prawdziwymi warzywnymi dodatkami. Powstają na bazie wysokiej jakości wyselekcjonowanych składników i nie zawierają substancji konserwujących. Ten wyjątkowy na polskim rynku produkt charakteryzuje się łagodnym aromatem, wybornym warzywnym smakiem oraz jednolitą, gładką konsystencją z widocznymi kawałkami warzyw. Twaróg Delikatny Président to pyszny smak domowego twarogu na co dzień – wskazuje Aleksander Czepelewski z Lactalis Polska.
– Gama twarogów mielonych Président to podstawa udanych domowych wypieków. Są to produkty gotowe do użycia (nie wymagają mielenia) o idealnie gładkiej strukturze i lekkiej konsystencji dostępne w wygodnych opakowaniach (wiaderko, barkietka, folia). Świetnie nadają się również do przyrządzania naleśników, placków i innych specjałów kuchni polskiej.
Twarogi tradycyjne Président w formie klinka to propozycja dla osób wybierających tradycyjne produkty. Wykonane są z najwyższej jakości składników, które gwarantują ich pyszny smak. Dostępne są w trzech wersjach smakowych: naturalnej, z ziołami dla konsumentów poszukujących nowych doznań smakowych oraz light (0% tłuszczu) dla tych poszukujących produktów o obniżonej zawartości tłuszczu – podsumowuje Aleksander Czepelewski, Strategic Marketing Director w Lactalis Polska.