Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

DATIX: Sery Volovec

Źródło: Datix Tomasz Krajanowski   Dodano: 2013-06-04 13:35:27

Volovec bochen, kawałki, plastry to ser typu Tylżyckiego wyprodukowany według szwajcarskiej oryginalnej receptury. Zaleca się aby ser przed spożyciem leżał 15 min. w temperaturze pokojowej, wtedy jego smak i zapach jest najlepszy.

Pełnotłusty, półtwardy ser dojrzewający w naturalnej otoczce uzyskanej w procesie dojrzewania dzięki regularnie stosowanej na powierzchnię mieszaninie kultur bakterii Brevibacterium linens, wyprodukowany z mleka krowiego.
Skład: mleko pasteryzowane, sól (max 3%), podpuszczka, kultury mleczarskie. Przechowywać w temperaturze 2°C-8°C. Tłuszcz min. 45% w s.m. Producent : Milk-Agro s.r.o. Dystrybutor: DATIX Tomasz Krajanowski.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25