Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

EuroSer: Jogurt typu greckiego

Źródło: EuroSer   Dodano: 2011-08-08 11:11:13

© EuroSer

Jogurt typu greckiego (0% tłuszczu) charakteryzuje się gęstą, kremową konsystencją oraz lekko kwaskowatym i cierpkim smakiem. Jest bogaty w proteiny oraz wapń, a dzięki zawartości cennych kultur bakterii utrzymuje w równowadze mikroflorę jelitową. Może być wspaniałym dodatkiem do sosów, dipów, zup, sałatek, mięs, a nawet deserów. Sprawdza się również jako pożywna, zdrowa i zarazem pyszna przekąska. Zawiera o ponad połowę mniej kalorii niż tradycyjny jogurt typu greckiego. Masa netto: 150 g.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25