Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Mlekovita wprowadza nowości w segmencie jogurtów

Źródło: Mlekovita   Dodano: 2011-04-13 11:59:01

© Mlekovita

Mlekovita to marka bardzo aktywna w zakresie nowości w różnych kategoriach produktów mleczarskich. Jedną z nich jest kategoria jogurtów.

Dzięki nowej, uruchomionej na początku bieżącego roku Fabryce Produktów Fermentowanych, Mlekovita oferuje konsumentom nowość - jogurty Polskie w kubkach tzw. łyżeczkowe. Jogurty Polskie wyprodukowane są z najwyższej jakości surowca, a ich doskonały, kremowy smak osiągnięto dzięki innowacyjnej, unikalnej technologii wytwarzania. Nowe jogurty w swoim bogatym składzie zawierają kawałki owoców, białka mleka oraz żywe bakterie jogurtowe, nie zawierają natomiast konserwantów. Dostępne w najbardziej popularnych na rodzimym rynku wariantach smakowych – tradycyjnych polskich owoców: truskawki, wiśni, maliny i owoców leśnych, oraz najbardziej popularnej i optymalnej gramaturze 150 g. Jogurty Polskie polecane są przede wszystkim bezpośredniego spożycia oraz jako składnik tzw. deserów na zimno.
W ramach uruchomionej inwestycji Mlekovita planuje także produkcję jogurtów o zerowej zawartości tłuszczu pod nazwą MENU B oraz wprowadzenie nowej linii jogurtów przeznaczonych dla dzieci.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25