Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

USA: Kolejne zakupy szwajcarskiego giganta

Dodano: 2019-01-06 19:05:09

Emmi przejmuje producenta serów z przerostem niebieskiej pleśni Great Lakes Cheese. Firma zlokalizowana jest w Seymour, w stanie Wisconsin. Dla mleczarni Emmi, która operuje na nasyconym i bardzo konkurencyjnym rynku Szwajcarii i Niemiec, rynek amerykański jest znaczącym rynkiem.

Emmi wytwarza tu sery z mleka krowiego jako Emmi Roth pod marką Buttermilk Blue Cheese. Sery te wytwarzane są z mleka krowiego i dojrzewają 60 dni.

Zakład w Seymour (stan Wisconsin) funkcjonuje od 2005 r. Produkuje rocznie 3,5 tys. ton serów, które pakuje i porcjuje dla sektora detalicznego i food service. Emmi przejęło zakład, ziemię, wyposażenie. Zakład zatrudnia 50 pracowników, którzy otrzymali propozycję kontynuacji współpracy.

Obie strony zdecydowały się nie ujawniać wartości transakcji.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25