![Polska](/img/countries/Poland.png)
Bakoma: Jogurty Świata
![](/img/news/600x400/4/5/45bd509d-8b62-49dd-81d2-c1a70d274288.png)
![](/img/news/600x400/7/8/7872f083-4dc2-4d71-9c9a-5f244f574fe6.png)
Bakoma wprowadza na rynek zupełnie nowe produkty – jogurty Świata. W pierwszej kolejności na rynku pojawią się: Jogurt Naturalny Islandzki, Jogurt Naturalny Turecki.
Jogurt naturalny Islandzki – swoją wyjątkową kremowość zawdzięcza temu, że jest wyprodukowany z dwa razy większej ilości mleka niż klasyczne jogurty. Dzięki temu jogurt islandzki ma wysoką zawartość białka, delikatny smak i wyjątkową kremową konsystencję.
Jogurt naturalny Turecki – nazwa jogurt wywodzi się z języka tureckiego (ya-urt). Ze względu na swoje właściwości jogurt był spożywany jako środek na długowieczność. W Turcji jogurt dodawany jest do większości potraw.