![Polska](/img/countries/Poland.png)
Bakoma: Nowa linia to kremowe jogurty typu skandynawskiego Skyr Men
![](/img/news/600x400/4/9/4927c44a-32ae-4d83-8e87-a4ce8cb35f01.png)
![](/img/news/600x400/9/f/9f620653-a81a-4615-82de-70d2ef8f7efd.png)
Bakoma – jeden z największych producentów jogurtów w Polsce rozszerza swoją ofertę produktów wysokobiałkowych.
Jogurt typu Skyr to podstawa islandzkiej diety od czasów Wikingów. Wymieniany jest w wielu średniowiecznych islandzkich źródłach. Aby zrobić jeden kubek Skyra potrzeba dużo więcej mleka, niż do tradycyjnego kubka jogurtu. W wyniku tego Skyr ma kremową konsystencję i zawiera znacznie więcej białka niż standardowy jogurt.
Już pod koniec lutego w sklepach pojawią dwa pierwsze warianty smakowe w kubkach o smakach jagoda i wanilia.
Wprowadzenie nowej linii wspierać będzie kampania internetowa na największych portalach informacyjnych i streamingowych.
Opakowanie: 300 g.