![Polska](/img/countries/Poland.png)
Hochland z wizytą w świetlicy objętej Programem Pajacyk
![](/img/news/600x400/c/0/c03945d7-4bab-454e-afab-a874a40656d1.jpg)
![](/img/news/600x400/1/7/17efde70-7824-4e84-88d1-ec749cc608f1.jpg)
![](/img/news/600x400/2/d/2d574712-b5ea-4b55-a246-eb179cddbb2f.jpg)
![](/img/news/600x400/3/2/320209e2-282f-4bdd-8755-3f395cbddb52.jpg)
![](/img/news/600x400/9/6/9647dd93-02af-4043-92db-a11687cbe4e3.jpg)
![](/img/news/600x400/8/7/8715766b-45d2-4fa1-89f5-e80d04c189d0.jpg)
![](/img/news/600x400/0/0/00f53189-8320-47bf-9766-71ee310ff560.jpg)
![](/img/news/600x400/4/c/4cb099c3-f29b-4661-9963-7dd906229686.jpg)
Hochland dzieli się tym, co dobre i dlatego, w ramach współpracy z Programem Pajacyk, pomaga najbardziej potrzebującym dzieciom poprzez zapewnienie im regularnych ciepłych posiłków. Dla podopiecznych z jednej z placówek objętych Programem, marka przygotowała atrakcje w postaci warsztatów kulinarnych. Dzieci nie tylko własnoręcznie przygotowywały pyszne dania, ale i otrzymały dużą dawkę wiedzy, jak jeść dobrze, smacznie i kolorowo.
Hochland od lat aktywnie angażuje się w wiele różnych inicjatyw z zakresu społecznej odpowiedzialności. Obecnie współpracuje z Polską Akcją Humanitarną i Programem Pajacyk, wnosząc swój wkład w zmniejszenie problemu niedożywienia najmłodszych i jego następstw. Mając na uwadze, że niedożywienie wpływa negatywnie na zdrowie dziecka, hamuje jego rozwój fizyczny, społeczny i intelektualny, marka chce pomóc najbardziej potrzebującym dzieciom, poprzez zapewnienie im regularnych ciepłych posiłków. Konsekwentnie realizując ideę „dzielenia się tym, co dobre”, Hochland sfinansuje ich aż 150 000! Ponadto w listopadzie przedstawiciele marki odwiedzili jedną ze świetlic objętych Programem Pajacyk, organizując dla jej podopiecznych warsztaty kulinarne.
Spotkanie z Hochland w Stowarzyszeniu Otwarte Drzwi wszystkim dzieciom zapewne na długo pozostanie w pamięci. Podopieczni, w fartuszkach i kucharskich czapkach, przygotowywali dania, którym nikt się nie oprze: była pizza – każde dziecko miało swoją kulkę ciasta do uformowania placka, mogło przygotować i doprawić swój sos, a także udekorować placek ulubionymi składnikami, były również lunchboksy – idealne do szkoły na drugie śniadanie pełne warzyw, owoców i z kanapką. Dzieci mogły opisać je swoim imieniem i udekorować za pomocą specjalnie przygotowanych naklejek. Nie zabrakło także czegoś na deser – były to czekoladowe renifery na bazie Kremowego serka twarogowego, Kanapkowego czekoladowego z nosem z maliny i porożem z precelków.
O maksymalne bezpieczeństwo, pyszne produkty i super atmosferę podczas warsztatów dbali: Dominika Stańczak – Kierowniczka Świetlicy Opiekuńczej "Mały Książę" Stowarzyszenie Otwarte Drzwi, Małgorzata Kiedrowska – Koordynatorka Projektu Pajacyk oraz Radosław Jurkowski – Kierownik Marketingu w Hochland Polska.
Relację z warsztatów można obejrzeć tutaj: https://youtu.be/CTPpDmJ85f8