1. Komunikaty
Polska

Robico (ZUH): Gęsty jogurt w szkle!

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Robico wprowadza na rynek Jogurt naturalny Robico w bezpiecznym, recyklingowym opakowaniu – szklanym słoiczku. Można do niego dodać ulubioną konfiturę lub dowolne płatki, granolę i mieć pełnowartościowe śniadanie w ekologicznym opakowaniu.

Jogurt naturalny Robico ma prosty skład. Jego cechy to jedwabista konsystencja oraz lekko kwaskowy smak typowy dla tego produktu. Dzięki zastosowanej termostatowej metodzie produkcji proces dojrzewania zachodzi w każdym słoiczku z osobna. Dzięki temu jogurt Robico ma jednolitą i zwartą konsystencję, można go jeść łyżeczką. 

Jogurt Robico wspomaga naturalną odporność, bakterie jogurtowe przyczyniają się do tworzenia odpowiedniego mikrobiomu. Szybko regenerują układ pokarmowy przy kuracjach antybiotykowych.

Gramatura: 230 g.

Warte przeczytania