1. Komunikaty
Polska

28 sierpnia – Dzień Polskiej Żywności

Źródło: Sertop
Autor: Monika Czaplicka
© sertop

Dzień kuchni polskiej przypomina nam, że kulinarne dziedzictwo to serce narodowej tożsamości – od staropolskich potraw, przez smaki regionalne, aż po szacunek dla tradycji.

Szczególne miejsce w tej opowieści zajmuje ser topiony. Choć jego początki sięgają początków XX wieku, to właśnie w Polsce zakorzenił się na dobre, a od ponad 60 lat marka Sertop dostarcza serki topione, które na trwałe wpisały się w kulinarny krajobraz naszego kraju.

Od 60 lat, dzięki sprawdzonym recepturom, Sertop łączy tradycję z nowoczesnością. Flagowy produkt firmy – Złoty Ementaler – od pokoleń gości na polskich stołach, będąc symbolem jakości i smaku!

Z okazji Dnia Polskiej Żywności firma Sertop zachęca do sięgnięcia po sprawdzone przepisy na sery topione, dostępne na blogu sertopnatalerzu.pl oraz sertop.pl.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania