
Sertop: Klasycznie świąteczny z nutą nowoczesności


Zbliżają się święta, a wraz z nimi czas kulinarnych inspiracji! Firma Sertop przygotowała coś wyjątkowego – oryginalny przepis na jajka à la burgery-Radzimir. To nietuzinkowe połączenie tradycyjnych składników z nowoczesnym akcentem, które z pewnością zaskoczy gości. Oryginalna i smakowita propozycja, świetnie sprawdzi się jako świąteczna przekąska lub efektowne danie na wielkanocny stół.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 6 łyżeczek majonezu
- liście dekoracyjnej sałaty
- 3 pomidorki koktajlowe
- 2 plastry boczku
- 2 plastry sera żółtego Radzimir
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka pościnaj z jednego boku, a następnie przetnij wzdłuż, na połówki. Przygotuj spody „burgerów” – posmaruj ścięte połówki jajek majonezem, następnie układaj na nich sałatę, ser, połówkę pomidorka koktajlowego, boczek, na wierzch połóż po łyżeczce majonezu i przykrywaj drugą połówką jajka.
Na koniec każdego „burgera” przebij wykałaczką i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.