1. Aktualności
  2. Świat

CSK rozbudowuje zakład w Leeuwarden

Źródło: CSK food enrichment
Autor: Janusz Górski

Budowana fabryka kultur bakteryjnych w Leeuwarden będzie posiadała ponad 2-krotnie większe zdolności produkcyjne w porównaniu do aktualnie istniejącej. W celu realizacji inwestycjii w sposób wydajny aseptyczny i energooszczędny zastosowane będą najnowsze technologie i rozwiązania techniczne. Osiągnięcie pełnej zdolności produkcyjnej nowej instalacji przewiduje się na koniec 2014 roku.

Budując w Leeuwarden nowy zakład CSK przewiduje dalszy wzrost i pozytywny rozwój rynku mleczarskiego. Jako dostawca szerokiej gamy aktywnych dodatków mleczarskich i konsultant, CSK pozycjonuje siebie na wyjątkowej drodze w domenach smaku, struktury i mlecznych produktów biologicznie konserwowanych.
Bliskie relacje z klientami stanowią bazę do wspólnego opracowywania nowych produktów według zrównoważonych trendów w mleczarstwie takich jak zaspokajanie potrzeb, zdrowotność i “clean labeling”.