Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

USA: Ingredion przejmuje Kerr Concentrates

Źródło: Ingredion   Dodano: 2015-07-09 13:36:16

Ingredion producent dodatków do żywności dla przemysłu spożywczego, w tym do mleczarskiego, ogłosił przejęcie firmy Kerr Concentrates, producenta koncentratów owocowych i warzywnych. Transakcja ma wartość 100 mln USD.
– Kerr jest producentem dodatków z wartością dodaną, które poszerzą naszą ofertę dodatków dla produktów z czystą etykietą – mówi Ilene Gordon, Dyrektor Generalna Ingredion.

Dodatki do żywności wytwarzane przez Kerr oferują kontrolowanie tekstury, koloru, zapachu w wielu grupach żywności tj. produkty mleczarskie, soki, produkty piekarnicze, zupy i dressingi.
Dodatki umożliwiające zachowanie czstej etykiety są szybko rosnącym biznesem w Europie i Ameryce. Transakcja pozwoli Ingredionowi poszerzyć swoją ofertę dodatków dla produktów z czystą etykietą złożoną obecnie z kukurydzy, ziemniaka i tapioki
Kerr ma zakład w Oregonie, w USA.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25