1. Wydarzenia

Food Automation - Konferencja Branży Spożywczej

Data:17-18 marca 2016
Lokalizacja:Ciechocinek, Hotel Villa Park

Tematem przewodnim spotkania ekspertów będzie innowacyjna produkcja w branży spożywczej. Patronat nad wydarzeniem objęły takie instytucje jak: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Krajowa Izba Gospodarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowa

Patronat honorowy nad konferencją objął Jego Magnificencja Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz Jego Magnificencja Rektor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego. Partnerem strategicznym wydarzenia została firma Siemens. - Polska jest jednym z największych producentów żywności w Unii Europejskiej. By przetwórstwo było efektywne, a biznes konkurencyjny, producenci zobligowani są do ciągłej optymalizacji i automatyzacji procesu produkcji. - mówi Łukasz Otta z firmy Siemens, jeden z pomysłodawców konferencji - Na pierwszą edycję konferencji zaplanowaliśmy cztery panele dyskusyjne. Pierwszego dnia będziemy rozmawiać o innowacyjnym przemyśle spożywczym oraz o efektywności procesów produkcyjnych. W drugim dniu poruszymy temat finansowania inwestycji w kontekście pozyskiwania funduszy unijnych oraz kwestię nowoczesnych procesów produkcji. Konferencja Food Automation to płaszczyzna prezentacji osiągnięć naukowo-badawczych i wdrożeniowych w przemyśle spożywczym. Uczestnictwo w wydarzeniu pozwala poznać najnowsze techniki i światowe technologie w tej branży, a także nawiązać kontakt z najważniejszymi jej przedstawicielami w Polsce. Podczas konferencji wystąpią autorytety o bogatym doświadczeniu, reprezentujący szanowane instytucje: praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego. Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają: • osoby zarządzające przedsiębiorstwem • technologów i inżynierów produkcji, procesu produkcyjnego • osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji • kierowników utrzymania ruchu Partnerem Głównym Konferencji jest firma Ater Logic. Partnerem Merytorycznym DB Energy. Partnerami Konferencji są Bitner i Lapp Kabel. Data i miejsce konferencji: 17-18.03.2016, Ciechocinek, Hotel Villa Park **** www.villapark.pl Koszt uczestnictwa wynosi: 590 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju jednoosobowym, 490 PLN za udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym, 300 PLN za udział w konferencji bez noclegu. Koszt obejmuje udział w konferencji, materiały, wyżywienie oraz zakwaterowanie. Więcej informacji, agenda oraz rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl