1. Komunikaty

Mlekpol (SM): Fermentowana porcja zdrowia – Maślanka naturalna Mazurski Smak

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Kolejna nowość poszerza asortyment marki Mazurski Smak. Do charakteryzujących się prostym i naturalnym składem twarogów, masła, śmietany i mleka, dołącza maślanka. Wyróżnikiem tych produktów jest ich naturalny smak, który kojarzy się z sielskością, wiejskim i czystym klimatem.

Maślanka Mazurski Smak to fermentowany napój o tradycyjnym, naturalnym smaku i konsystencji, jest bogaty w potas i wapń oraz białko. Charakteryzuje się prostym składem. Świetnie działa na układ pokarmowy, jest lekkostrawny i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Naturalna maślanka to także sprzymierzeniec osób na diecie odchudzającej – ma wyjątkowo mało kalorii i tłuszczów.

Ceniona za właściwości prozdrowotne, nazywana jest naturalnym probiotykiem. Swoim smakiem i pochodzeniem nawiązuje do Mazur – regionu uwielbianego przez wielu Polaków, utożsamianego z nieskażoną naturą i świeżym nieprzetworzonym jedzeniem. Maślanka ma w sobie ogromny potencjał odżywczy oraz kulinarny, można wykorzystać ją do przyrządzania różnorodnych dań, między innymi marynat do mięsa. Dzięki lekko kwaśnemu smakowi jest doskonała jako orzeźwienie w upalne dni.

Opakowanie: 360 ml, 1 l.

Ostatnie wiadomości o firmie