Garwolin (OSM): Jogurt naturalny gęsty

Nowy jogurt naturalny gęsty mleczarni Garwolin (OSM) produkowany jest bez dodatku mleka w proszku. Ma prosty skład – tylko 3 składniki. Poza żywymi kulturami bakterii jogurtowych zawiera również wyselekcjonowany szczep Bifidobacterium BB12, który jest jednym z najlepiej przebadanych szczepów. Dodatkowym atutem jogurtu jest metoda produkcji z wykorzystaniem komory termostatowej, w wyniku czego proces fermentacji zachodzi bezpośrednio w każdym kubeczku indywidualnie. Produkt jest delikatny w smaku i gęsty w swej strukturze – można go kroić łyżeczką.
Konsystencją przypomina jogurt grecki, przy czym zawartość tłuszczu to tylko 3%. Idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, baza do sosów i koktajli, lekka przekąska, zamiennik dla śmietany 12% i 18% w przygotowywanych posiłkach oraz składnik do upieczenia puszystego i lekkiego sernika jogurtowego. Dodatkowo kusi ładnym i przejrzystym opakowaniem, które jest również funkcjonalne z uwagi na konsystencję jogurtu (kubek jest szeroki i odpowiednio wysoki, co ułatwia opróżnienie opakowania).
Opakowanie: 330 g.