BASF: Zminimalizuj ryzyko wystąpienia nieplanowanych przestojów produkcji spowodowanych awarią posadzki!
Wybór odpowiedniej posadzki przemysłowej do zakładów spożywczych pozwala z jednej strony na bezawaryjną pracę zakładu przez długie lata, a z drugiej strony zapewnia bezpieczeństwo pracy i zachowanie najwyższych standardów higieny produkcji.
Podczas webinarium uczestnicy dowiedzieli się jaki wpływ na trwałość posadzki oraz bezpieczeństwo i ekonomikę zakładu ma:
• odporność na szerokie spektrum agresywnych substancji chemicznych powszechnie stosowanych w przemyśle spożywczym
• odporność na szok termiczny na przykład na rutynowe zrzuty wrzątku czy też zamrażanie
• możliwość usunięcia bakterii jak ze stali nierdzewnej i brak podatności posadzki na ich rozwój
• wybór właściwego profilu antypoślizgowego, szczególnie do środowisk mokrych i tłustych
• możliwość przywrócenia posadzki do eksploatacji po upływie zaledwie 5 h od aplikacji w temp 10ºC
• wyjątkowa trwałość pozwalająca na 20-30 letni okres użytkowania posadzki przy niskich kosztach konserwacji oraz przy zachowaniu długotrwałej estetyki i stabilności kolorów.