Sertop: Serki w karnawałowym menu
Serek owinięty z melonem w szynkę parmeńską to doskonała, błyskawiczna w przygotowaniu przekąska idealnie pasująca na karnawałowe menu. Co jeszcze można zrobić z użyciem serka topionego? Okazuje się, że bardzo dużo! – Karnawał to czas zabaw i spotkań z przyjaciółmi, podczas których liczy się przede wszystkim wspólnie spędzony czas – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop – Warto tego czasu nie marnować na żmudne stanie w kuchni, tylko przygotować dania, które są nie tylko zdrowe i smaczne, ale także szybkie w przygotowaniu np. zupy kremy, gotowane na parze lub pieczone warzywa z serowym sosem, dipy z nachosami lub paluchami z ciasta francuskiego czy warzywno-serowe zapiekanki.
Po inspiracje zapraszamy na naszego bloga www.serkiwkuchni.pl, na którym znajduje się mnóstwo pomysłów na pyszne przekąski i dania, z użyciem polskich, łatwo dostępnych i niedrogich produktów.