Serek Wiejski z probiotykiem od Piątnicy
Znana i ceniona wśród konsumentów mleczarnia Piątnica (OSM) powiększa swoją ofertę o produkt funkcjonalny – Serek Wiejski z probiotykiem. Pojawi się on w sprzedaży pod logo Piątnica plus+. Nowy serek został wzbogacony o przebadane naukowo szczepy probiotyczne HOWARU® Dophilus (Lactobacillus acidophilus NCFM®), które pomagają w utrzymaniu właściwego poziomu naturalnych, dobroczynnych bakterii oraz mogą wpływać na poziom prawidłowej mikroflory w organizmie. Regularne jedzenie Serka Wiejskiego z probiotykiem zwiększa uczucie komfortu jelitowego – może także wspomagać procesy trawienne organizmu.
Nowatorski produkt Piątnicy jest pierwszym serkiem twarogowym z probiotykiem w Polsce. W odróżnieniu od innych dostępnych na rynku mlecznych produktów funkcjonalnych, serek Piątnicy nie zawiera cukru, sztucznych barwników, substancji smakowych, ani konserwantów. Posiada identyczny smak i konsystencję, jak lubiany przez miliony Polaków naturalny serek typu cottage cheese Piątnicy.
Piątnica wprowadza także zupełnie nowy, ergonomiczny kształt opakowania, wskazujący na wyjątkowość produktu. Serek Wiejski z probiotykiem sprzedawany będzie w wygodnym i poręcznym kubku o gramaturze 150 g. Cechuje go atrakcyjna szata graficzna z nowoczesną technologią nadruku. Produkt będzie dostępny w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 2,40 zł. Producent: Piątnica (OSM).