
Mlekpol (SM): Letnie smaki kultowych serków Rolmlecz


Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadza na rynek nowe warianty serków homogenizowanych marki Rolmlecz. Tropikalny oraz agrest z czerwoną porzeczką to letnie odsłony tego kultowego produktu, które zabierają konsumentów w podróż do beztroskich chwil dzieciństwa, jednocześnie oferując im wyjątkowe smakowe doznania.
Sezonowe smaki serka Rolmlecz to odpowiedź na aktualne trendy i zmieniające się preferencje konsumentów, którzy coraz częściej poszukują produktów tradycyjnych w nowoczesnym wydaniu. Szczególnie w okresie letnim wzrasta popyt na owocowe desery mogące stanowić lekką przekąskę na ciepłe dni.
Nowości od Rolmleczu łączą w sobie słodycz i orzeźwienie – odpowiadają za to albo nuty różnych tropikalnych owoców, albo lekko kwaskowaty smak agrestu połączony z soczystością czerwonej porzeczki. Te inspirujące kompozycje zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych.
Serki z krówką Rolmlecz powstają ze śmietanki, mleka i odpowiednio dobranych kultur bakterii mlekowych. Wysoka jakość surowca w połączeniu ze sprawdzoną technologią produkcji zapewnia im wyjątkowy smak i konsystencję. Najnowsze propozycje serków dołączają do powiększającej się sukcesywnie rodziny, w której znajdują się już takie warianty jak: naturalny, waniliowy, waniliowy z laską wanilii, truskawkowy, czekoladowy, stracciatella, a także gruszka w karmelu, pomarańcza z imbirem oraz śliwka w czekoladzie.
Opakowanie: 200 g.