
Serki kremowe Łaciate Protein+. Nowa, lżejsza propozycja Mlekpolu dla miłośników zdrowego stylu życia


Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wzbogaca swoją linię Łaciate Protein+ o kolejne nowości. Na rynku debiutują właśnie serki kremowe o wysokiej zawartości białka w dwóch wariantach smakowych. To odpowiedź na dynamicznie zmieniające się potrzeby konsumentów poszukujących smacznych produktów funkcjonalnych.
Mlekpol (SM) konsekwentnie rozwija swoją ofertę produktów proteinowych. Po sukcesie jogurtów pitnych, kefiru, a także mleka UHT Łaciate Protein+ na sklepowych półkach pojawiają się wysokobiałkowe serki kremowe lekkie: Łaciaty Protein+ naturalny oraz Łaciaty Protein+ z cebulą i szczypiorkiem.
Opakowanie tego produktu zapewnia aż 16 gramów białka – jednego z podstawowych składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Serki kremowe Łaciate Protein+ to innowacyjne wyroby, idealnie wpisujące się w potrzeby zarówno osób aktywnych fizycznie, jak i tych dbających o dietę czy ceniących wygodę. Charakteryzują się wyższą zawartością białka oraz obniżoną zawartością tłuszczu. Dzięki delikatnemu smakowi świetnie komponują się z pieczywem, mogą też stanowić dodatek do warzyw czy – w wersji naturalnej – dań na słodko.
Opakowanie: 135 g.