
Grupa Mlekovita: Jogurt naturalny typu bułgarskiego

Jogurt naturalny typu bułgarskiego to wysoko ceniony w Bułgarii i na całym świecie przysmak (jogurty o bułgarskim rodowodzie spożywa nawet 2 miliardy osób rocznie), który dzięki Mlekovicie teraz jest szeroko dostępny także w Polsce. Jogurt naturalny typ bułgarski to podstawa wielu dań kuchni bułgarskiej, stosowany jako dodatek do potraw i orzeźwiający napój. Zawiera szczepy żywych kultur bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus o działaniu prozdrowotnym – dzięki nim jogurt typu bułgarskiego kryje w sobie sekret długowieczności, bo przypisuje mu się właściwości odmładzające i uzdrawiające.
Ten kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych skierowany do szerokiego grona konsumentów jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno.
Opakowanie: 200 g.