1. Komunikaty
Polska

Grupa Mlekovita: Kefir naturalny bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Kefir naturalny bez laktozy to produkt skierowany do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy – cukru występującego w ich składzie. Można go spożywać o każdej porze dnia i w każdych okolicznościach dzięki poręcznej butelce, będącej odpowiedzią na rosnące znaczenie spożywania posiłków poza domem, w biegu, a więc modę na produkty w formacie „on the go”. Kefir jest orzeźwiającym napojem fermentowanym o wysokich walorach odżywczych i smakowych, a jednocześnie niskiej kaloryczności.

Dzięki temu spożywany jest chętnie – bo z korzyścią dla sylwetki, a ponadto doskonale gasi pragnienie i dodaje witalności. Kefir naturalny bez laktozy jest uniwersalnym produktem, po który mogą sięgnąć przede wszystkim konsumenci z nietolerancją laktozy. Jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz m.in. jako dodatek do młodych ziemniaków, jako składnik koktajli, chłodników i wypieków, a także do dań kuchni fit.

Opakowanie: 375 g.

Ostatnie wiadomości o firmie

Warte przeczytania