Jogo (ŁSM): Lody bez laktozy są unikalnym produktem na rynku
![](/img/news/600x400/a/f/af0ae444-2489-47ff-a173-e8b12c7293b5.jpg)
– Smak dzieciństwa to najczęściej wypowiadane słowa na widok lodów marki Bambino – mówi Forum Mleczarskiemu Krzysztof Jankowski, Prezes Zarządu w mleczarni Jogo (ŁSM). – Jogo Łódzka Spółdzielnia Mleczarska jest producentem lodów od ponad 50 lat. Przygotowujemy lody z prawdziwej śmietanki korzystając z tradycyjnych receptur. Nie używamy w produkcji utwardzonych tłuszczów roślinnych. Bambino to klasyczne lody na patyku, lody w waflu oraz lody rodzinne. Oferujemy również unikalne na rynku lody bez laktozy, dla osób nietolerujących laktozy – podkreśla nasz rozmówca.
– W sezonie lodowym 2021 w każdej zamrażarce powinny się znaleźć produkty z asortymentu lodów Bambino. Konsumenci darzą je ogromnym sentymentem i cenią za unikalne połączenia smakowe. Lody Bambino są dopełnieniem rodzinnych spotkań, dają chwile przyjemności i ochłody podczas letnich dni, pozwalają wrócić do beztroski dzieciństwa, cieszyć się tradycyjnym smakiem kolejnym pokoleniom – dodaje Prezes Zarządu w mleczarni Jogo (ŁSM).