Jogo (ŁSM): Zmienia się struktura sprzedaży śmietany
– Śmietany Jogo produkowane są z najwyższej jakości mleka, dostarczanego od rolników z województwa łódzkiego. Nie zawierają hydrokoloidów oraz karagenów – dowiadujemy się w mleczarni Jogo (ŁSM).
– W ich skład wchodzi jedynie śmietanka oraz kultury bakterii mlekowych. Największą popularnością cieszą się na przełomie wiosna-lato, ze względu na szerszą gamę dostępnych owoców i warzyw, do których śmietana jest idealnym komponentem. Dzięki tradycyjnej recepturze oraz wysokiej jakości ciągle górują wśród regionalnych produktów.
– Na przestrzeni lat struktura sprzedaży uległa zmianie. Zwiększyła się ilość sprzedaży w dyskontach, a zmniejszyła sprzedaż detaliczna. Największą popularnością wśród dostępnych śmietan cieszy się śmietana 18% w kubku 400 g, związane jest to z przywiązaniem do tradycji oraz ze względu na jej uniwersalność w kuchni – dodają pracownicy działu handlowego w mleczarni Jogo (ŁSM).