ABC serów: Skarby Holandii
Wilde Weide
Pochodzenie: Holandia; powstaje w Warmond
Typ sera: twardy podpuszczkowy
Typ mleka: z mleka krowiego
Kolor: bladego miodu
Smak: subtelny; na pograniczu sera słodkiego i pikantnego
Miąższ: z wieloma małymi perłowobiałymi kropkami, które wskazują na kryształy białka; struktura krucha.
Wielkość dziur: mała, nieliczne
Forma: koła
Technologia produkcji: produkuje się go tylko 28 sztuk tygodniowo tj. 13 kg. Jest serem ekologicznym
Zastosowanie i podawanie: doskonale smakuje z młodym winem California Pinot Noir i Madera
Westlite Toscana
Pochodzenie: Holandia
Typ sera: podpuszczkowy
Czas dojrzewania: młody, holenderski ser z włoskimi ziołami
Typ mleka: pasteryzowane mleko krowie
Kolor: żółty
Smak: kremowy, z nutą śródziemnomorskich przypraw tj. oregano, cebula, bazylia, pietruszka i czosnek
Miąższ: pełny
Skórka: pokryty cienką woskowaną skórką
Forma: wytwarzany jest w kształcie kręgu
Zawartość tłuszczu w suchej masie: 20%, polecany dla osób dbających o linię
Zastosowanie: na kanapki, jako przekąska, doskonały w ciepłych i zimnych daniach