Sytuacja na rynku proszków mlecznych nie jest optymistyczna
Poprosiliśmy Agnieszkę Kuleszę, Prezes Zarządu mleczarni Skierniewice (OSM) o przybliżenie swojej osoby Czytelnikom naszego magazynu oraz o komentarz na rynku proszków mlecznych. Niedawno objęła Pani obowiązki Prezesa w spółdzielni słynącej z produkcji serów typu mozzarella. Proszę opowiedzieć, jak to się stało, że związała Pani swoją przyszłość z mleczarstwem i jak wyglądała Pani dotychczasowa przygoda z tą branżą?
– Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Ukończyłam Wydział Żywienia Człowieka, a następnie studia podyplomowe z zarządzania i marketingu. Szukałam pracy w przetwórstwie. Najpierw pracowałam w branży mięsnej, a potem w innym zakładzie mleczarskim.
pokaż