Media Tour Holandia

Joanna Górska
Forum Mleczarskie Biznes 1/2015 (20)

Nowy budynek spółdzielni Cono Kaasmakers



Bettinehoeve - proszkownia mleka koziego
w Etten-Leur

Na famie De Nylander prowadzi się produkcję
metodami organicznymi



Kees Panadies, Export Manager w Cono Kaasmakers

Farma Kaasboerderij de Deelen w Tynje jest firmą rodzinną wytwarzającą sery marki Riperkrite Tsils. Prowadzi też działalność edukacyjną dla dzieci

Sery Henri Willig wytwarzane w Katwoude wytwarzane są mleka koziego i owczego, często z dodatkami smakowymi



Wiebe Willig,
Właściciel firmy Willig Kaas

Ben van Max,
Współwłaściciel farmy biologicznej Waddenmax

Farma de Lagebroek - farma specjalizująca się w produkcji 60 kg kręgów serów z mleka krowiego



dr Jan Sikkema dyrektor Centrum Rozwoju i Innowa­cji - Uniwersytet Medyczny w Groningen opowiada o pozytywnym wpływie produktów mleczarskich na długowieczność i stan zdrowia

Farma ekologiczna Groot Kabel specjalizuje się w produkcji wyrobów z mleka owczego

Hotel dla krów Antona Stokmana wyspecjalizowany w hodowli ze szczególnym uwzględnieniem dobrostanu zwierząt. To flagowa farma McDonald’s w Europie Zachodniej
Strona 3 z 3