1. Komunikaty

Mlekovita (GK) wprowadziła do handlu ser Cheddar

Źródło: Mlekovita (GK)
Autor: Monika Czaplicka
© Mlekovita (GK)
© Mlekovita (GK)

Ser ten produkuje się w kształcie bloku o wadze ok. 2,5 kg, który po okresie dojrzewania jest przeznaczany do konfekcjonowania: krojenia na kawałki lub plastry.
Ser Cheddar jest serem przeznaczonym głównie do topienia, jako dodatek do pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do sałatek oraz innych celów kulinarnych.

Jest doskonałym źródłem związków mineralnych: białka, tłuszczu mlecznego oraz bogatym źródłem wapnia, soli mineralnych, witamin i mikroelementów.
Zastosowana specyficzna technologia produkcji i receptura pozwala na długi okres przechowywania, w wyniku którego powstają charakterystyczne przemiany składników mleka, nadając serowi Cheddar oryginalne walory smakowo-zapachowe oraz szerokie zastosowanie kulinarne. Producent: Mlekovita (GK).