1. Aktualności
  2. Polska

Temar (PPH): Veganation – alternatywa produktów nabiałowych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Minął kwartał odkąd w sprzedaży pojawiły się nowe produkty marki Veganation. Roślinne odżywianie zagościło już w codziennych koszykach i stopniowo staje się normą. Dynamiczny wzrost i zapotrzebowanie na tę kategorię nadal się utrzymuje. Zgodnie z najnowszymi danymi IRI/Nielsen wynika, że europejski rynek produktów roślinnych wart jest 3 mld euro, a jego wzrost na 10 największych rynkach kontynentalnych sięga średnio 20%. Dlatego Temar (PPH) postanowił pójść o krok dalej i chce, aby gama produktów Veganation była coraz szersza i odpowiadała na potrzeby konsumentów.

Jeszcze w tym roku planuje wprowadzić kolejny alternatywny produkt nabiałowy. Obecnie gama Veganation dostępna jest w formie plastrów, bloku, kostek oraz w formie wegańskiego kremu mascarpone.

Produkty wyprodukowane są na bazie oleju kokosowego, bogate w witaminę B12 oraz żelazo. Nie zawierają konserwantów, GMO, soi, glutenu oraz oleju palmowego.

Gramatura:

- Vegan Mascarpone 250 g,

- Vegan Parmesan 200 g,

- Vegan White Block 150 g.

Ostatnie wiadomości o firmie