1. Podręcznik serowy
  2. Polskie marki
  3. Ser Pro-Zdrowotny

Polskie marki: Ser Pro-Zdrowotny

Pochodzenie

Polska.

Rodzaj surowca

Mleko krowie pasteryzowane.

Smak

Dojrzewający, który ma delikatny, lekko słodko-kwaśny smak.

Miąższ

Miąższ sera Pro-Zdrowotnego jest miękki, elastyczny i jednolity, o jasnożółtej barwie. Posiada liczne oczka, które mogą przybrać nieregularne, okrągłe i owalne kształty. Najmniejsze oczka można porównać do grochu, zaś największe do owocu dużej czereśni.

Dojrzewanie

Minimum 3 tygodnie.

Przeznaczenie kulinarne

W zależności od upodobań klienta, ser może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek
do codziennych potraw – kanapek, zapiekanek lub zup.

Ciekawostki

Ser Pro-Zdrowotny wzbogacony jest o niezbędne dla człowieka kwasy Omega 3 i 6, które
korzystnie wpływają na wartość odżywczą produktu. 100 g sera dostarcza 70% zalecanego
dziennego spożycia kwasów Omega 3 i 6 dla osoby dorosłej.