Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery: Ser Pro-Zdrowotny

Polskie marki

Ser Pro-Zdrowotny

Pochodzenie

Polska.

Rodzaj surowca

Mleko krowie pasteryzowane.

Smak

Dojrzewający, który ma delikatny, lekko słodko-kwaśny smak.

Miąższ

Miąższ sera Pro-Zdrowotnego jest miękki, elastyczny i jednolity, o jasnożółtej barwie. Posiada liczne oczka, które mogą przybrać nieregularne, okrągłe i owalne kształty. Najmniejsze oczka można porównać do grochu, zaś największe do owocu dużej czereśni.

Dojrzewanie

Minimum 3 tygodnie.

Przeznaczenie kulinarne

W zależności od upodobań klienta, ser może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek
do codziennych potraw – kanapek, zapiekanek lub zup.

Ciekawostki

Ser Pro-Zdrowotny wzbogacony jest o niezbędne dla człowieka kwasy Omega 3 i 6, które
korzystnie wpływają na wartość odżywczą produktu. 100 g sera dostarcza 70% zalecanego
dziennego spożycia kwasów Omega 3 i 6 dla osoby dorosłej.

Producent

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25