Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery: Alpener

Polskie marki

Alpener

Pochodzenie

Włoszczowa, województwo świętokrzyskie.

Rodzaj surowca

Mleko krowie.

Typ sera

Podpuszczkowy dojrzewający, twardy, typu szwajcarskiego.

Miąższ

Łagodny, orzechowy, słodkawy smak i aromat. W miarę dojrzewania staje się bardziej pikantny. W przekroju widoczne oczka wielkości czereśni. Miąższ elastyczny, jednolity w całej masie.

Dojrzewanie

4 tygodnie.

Przeznaczenie kulinarne

Doskonały do sałatek, przekąsek i kanapek. Polecany do zapiekania oraz jako szlachetny dodatek do wyszukanych dań.

Producent

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25