Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery: Diabolo Gourmet

Europejskie Specjalności: Szwajcaria

Diabolo Gourmet

Pochodzenie

Szwajcaria, kanton St. Gallen. Ser produkowany ręcznie.

Rodzaj surowca

Mleko krowie niepasteryzowane.

Typ sera

Dojrzewający półtwardy.

Miąższ

Ser o średnicy 29 cm (wysokość 4-5 cm) pokryty czarną skórką. Miąższ koloru kości słoniowej, do lekko żółtego. Smak słodki, kremowy, bogaty, lekko pikantny. Aromat dzikiego miodu z nutami moreli. Małe dziurki wielkości grochu. Smak pełny, pikantny.

Dojrzewanie

5 miesięcy.

Przeznaczenie kulinarne

Nadaje się do krojenia, do rolad z wołowiny, jako dodatek do jajecznicy.

Dostawcy

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25