Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery: Cambozola

Europejskie Specjalności: Niemcy

Cambozola

Pochodzenie

Niemcy, lata 80. Chiemgau, Bawaria.

Rodzaj surowca

Mleko krowie pasteryzowane, z dodaną śmietanką.

Typ sera

Podpuszczkowy dojrzewający, będący połączeniem serów Camembert i Gorgonzola. Miękki ser z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni.

Miąższ

Bardzo kremowy w konsystencji. Smak łagodny, delikatny, kwaśno-słony naturalny, który
łączy się z pikantnym, właściwym dla niebieskiej pleśni.

Przeznaczenie kulinarne

Idealny składnik dań na zimno i na gorąco. Wyśmienicie smakuje z kanapkami, sałatkami
i do deski serowej. Składnik sosów, makaronów, dodatek do mięs. Najlepszy do wina białego.

Dostawcy

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25