Branża Mleczarska 100 Firm
Branża Mleczarska 100 Firm
PODRĘCZNIK SEROWYPolskie i Europejskie Specjalności
ABC NABIAŁUKompendium Wiedzy
Największy serwis internetowy o branży i handlu nabiałem |
Polish Dairy Catalogue Wikipedia about us aplikacja na Google Play |
Raporty ze świata (strona 1 z 1)![]() © FM Joanna Górska Sery maziowe: Pachnące przysmaki koneserów Dodano: 2020-04-17 Sery maziowe to grupa serów podpuszczkowych charakteryzujących się niezwykle specyficznym aromatem oraz oryginalną maziową strukturą. Z pewnością nie są to produkty dla wszystkich, bowiem swoimi parametrami odbiegają od klasycznych serowych smaków i zapachów. ![]() © FM Joanna Górska Kuchnia Regionów – Włochy: Sery w kulinariach włoskich Dodano: 2019-08-03 Kuchnia włoska to jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Jest prosta, smaczna, pachnąca ziołami, warzywami i serem. Do najbardziej klasycznych dań kuchni włoskiej należą: pizza, spaghetti, canneloni, pierożki ravioli czy delikatne desery tiramisu. ![]() © FM Joanna Górska Kuchnia regionów: Czeskie specjały Dodano: 2019-04-19 Czechy nie są głównym graczem w produkcji mleka w UE. W ogólnym bilansie podaży mleka spośród krajów UE dostarczają zaledwie 1,7% mleka. ![]() © FM Joanna Górska Sery typu szwajcarskiego: Szwajcarska klasyka Dodano: 2018-11-23 Szwajcaria to jeden z najpiękniejszych krajów Europy. Kojarzy się z górami przeglądającymi się w taflach jezior, perfekcyjnymi zegarkami, bankami, mleczną czekoladą oraz serami. Szwajcaria jest górzystym (jednym z najmniejszych) państwem starego kontynentu, położonym w jego sercu. ![]() Joanna Górska Sery typu holenderskiego: Holenderskie skarby z polskich serowni Dodano: 2018-05-13 Sery holenderskie to jedne z najpopularniejszych wyrobów serowarskich znanych w wielu zakątkach świata. Produkty te cechują unikalny smak i zapach, niepowtarzalna konsystencja miąższu oraz wyjątkowa kremowość. ![]() Zuzanna Karska Sery typu włoskiego: Wakacje na talerzu Dodano: 2017-09-01 Jak wynika z Komunikatu z Badań nr 5/2016 „O wyjazdach zagranicznych i znajomości języków obcych” przygotowanym przez CBOS „w latach 1993–2015 zdecydowanie wzrosła (aż o 28 punktów procentowych) liczba osób, które przynajmniej raz w życiu wyjeżdżały za granicę”. ![]() Joanna Górska Sery świata: Asiago i Parmezan: sery z północnych Włoch Dodano: 2017-08-25 Asiagio i Parmezan to dwa sery produkowane w północnych Włoszech w sąsiadujących ze sobą regionach. Oba sery są chronione statusem DOP. Oba tworzą od lat świetną klasykę włoskiego smaku. ![]() Joanna Górska Boże oszczędź brytyjskie mleko Dodano: 2017-08-11 Do Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii zalicza się Anglię, Walię i Szkocję oraz Irlandię Północną. Wielka Brytania, była członkiem Wspólnot Europejskich od 1 stycznia 1973. ![]() Monika Roman Transport żywności: Specyfika międzynarodowego obrotu żywnością Dodano: 2017-07-02 Handel żywnością odgrywa istotną rolę w wymianie handlowej na świecie, jego znaczenie w ostatnich latach wzrasta również w Polsce. Po wejściu Polski do UE udział eksportu i importu produktów rolno-spożywczych zwiększył się. |
||
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6 tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25 |