Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Raporty z kraju (strona 5 z 5)

Szukaj:

Forum Mleczarskie Handel 3/2017 (82)
Urszula Chojnacka
Sery owcze: Niedoceniany konkurent
Dodano: 2017-08-04

Sery owcze wciąż mają w Polsce trudniej niż w krajach zachodnioeuropejskich. Ich znalezienie na sklepowych półkach graniczy nierzadko z cudem – wygrywają z nimi oczywiście przede wszystkim sery krowie, ale również kozie.


Forum Mleczarskie Biznes 2/2017 (28)
dr hab. Małgorzata Ziarno, dr inż. Dorota Zaręba
Bakteriofagi przeciwko patogenom w żywności
Dodano: 2017-08-04

Obowiązkiem każdego producenta żywności jest zapewnienie odpowiedniego bezpieczeństwa wytwarzanych produktów żywnościowych. To producent żywności odpowiada za zapewnienie, że żywność, wyprodukowana, przygotowana i spożyta zgodnie z zamierzonym zastosowaniem, nie spowoduje uszczerbku na zdrowiu czy życiu konsumenta.


Forum Mleczarskie Handel 2/2017 (81)
dr hab. Małgorzata Ziarno,dr inż. Dorota Zaręba
Masło: Poznajmy dobre masło
Dodano: 2017-07-02

Analizując zawartość półek sklepowych można stwierdzić, że konsumentowi oferowany jest szeroki asortyment różnego rodzaju tłuszczów mlecznych do smarowania. Które z nich są prawdziwym masłem?


Forum Mleczarskie Biznes 1/2017 (27)
dr inż. Dorota Zaręba, dr hab. Małgorzata Ziarno
Dodatki do żywności: Białka dodawane do żywności
Dodano: 2017-06-23

O białkach można pisać w dwóch aspektach. W znaczeniu żywieniowym oraz w znaczeniu technologicznym. Ze względów żywieniowych białka pełnią funkcję budulcową i są niezbędnymi składnikami warunkującymi przeżycie każdego osobnika.


copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25