Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Sery w kostkach typu śródziemnomorskiego

Pewną ciekawą odmianą produktów typu przekąskowego mogą być porcjowane świeże sery typu śródziemnomorskiego, zbliżone w smaku do oryginalnej fety. Sery tego typu pokrojone w małe kostki i zanurzone w zalewie solankowej z ziołami mogą służyć jako przekąska, być doskonałym dodatkiem do sałatek oraz stanowić składnik szybkich minipotraw na gorąco, do zapiekania oraz na kanapki. Wystarczy mała wykałaczka lub widelczyk, a nasze podniebienie może delektować się pysznymi lekko słonymi środziemnomorskimi specjałami.

Sery tego typu produkują m.in.: Mlekovita (GK), Arla Foods, Hochland Polska, oraz Łowicz (OSM). Największą i najbardziej zróżnicowaną ofertę posiada Arla Foods. Swoje produkty pod marką Arla Apetina sprzedaje w zgrabnych śródziemnomorsko stylizowanych plastikowych pojemniczkach z siteczkiem i pokrywką wielokrotnego użycia. W ofercie Arla Foods znajdziemy m.in. Arla Apetina Classic, Arla Apetina Classic z czosnkiem i pietruszką, Arla Apetina Light z bazylią i oregano, Arla Apetina z zielonymi oliwkami, Arla Apetina chili oraz Arla Apetina z suszonymi pomidorami (70 g).

Hochland Polska swoje produkty oferuje pod marką (grecko brzmiącą nazwą) Patros. Produkty umieszczone są w stylizowanych pojemniczkach z otwarciem typu open-close. Hochland Polska oferuje dwa wyborne smaki serów typu feta o smaku śródziemnomorskich ziół i pomidorów z bazylią.

Korzystając z oferty firmy Mlekovita (GK) klienci mogą skosztować sera Favita, kostkowanego z ziołami w oleju, w słoiku. Z kolei Łowicz (OSM) proponuje kawałki sera Fellada (w zamykanym pojemniku) dla sektora HoReCa.

Najpopularniejsze przekąski serowe:

  • faruki, dredy, spaghetti serowe
  • sery typu feta w kostkach
  • warzywa i grzyby faszerowane serem
  • owoce faszerowane serem
  • koreczki i kulki serowe
  • miniporcje smakowych serków twarożkowych

Krystyna Kowalewska, Brand Manager w Mleczarni Turek

Konsumenci przywiązują coraz większą wagę do cech funkcjonalnych produktu. Pragną by był gotowy do spożycia od razu po otwarciu, nie brudził rąk lub naczyń, a także był wygodny w użyciu i jednocześnie nie zajmował zbyt dużo miejsca.

Dlatego też wzorując się na naszych doświadczeniach w innych krajach wprowadziliśmy w Polsce nowy produkt w kategorii serów w formie przekąski: nowość w kategorii serów topionych – Milkana Na drogę mała porcja 25 g, to ser topiony w wygodnej formie stickpacka (małego paluszka) gotowego do zabrania ze sobą wszędzie tam gdzie chcesz: na spacer, do szkoły, do pracy. To idealna przekąska serowa o smaku śmietankowym dla każdego. Jak każda porcja sera topionego Milkana tak i Milkana Na drogę jest naturalnie bogata w wapń, który jest potrzebny do zachowania zdrowych kości. To wyjątkowa oferta wśród całej gamy serów topionych na rynku.



copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25