Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Weinkäse

Pochodzenie: Austria; z alpejskiego regionu Vorarlberg; zawiera 50% tłuszczu

Rodzaj surowca: pasteryzowane mleko krowie

Smak: delikatnie śmietankowy

Miąższ: twarda jednolita konsystencja

Dojrzewanie: podczas 4-miesięcznego dojrzewania przemywany jest czerwonym winem; dzięki czemu uzyskuje charakterystyczny aromat, a naturalna skórka ciemnieje

Przeznaczenie kulinarne: ser doskonały na przekąskę, do chleba oraz do wzbogacania potraw ciepłych i zimnych

Dostawca: Jansen

Silbertaler

Pochodzenie: Austria; ser twardy; zawiera 45% tłuszczu

Rodzaj surowca: pasteryzowane mleko krowie

Smak: delikatnie pikantny

Miąższ: zwarty, twardy, jasnożółty

Dojrzewanie: 3 miesiące na deskach świerkowych; w czasie dojrzewania, naturalna skórka nacierana jest węglem drzewnym

Przeznaczenie kulinarne: ser doskonały na przekąskę, do chleba oraz do wzbogacania potraw ciepłych i zimnych

Dostawca: Jansen



copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25