Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Cheddar Bałkanów

O ile Grecja słynie z fety, to Bułgaria z kaszkawału. Kaszkawał to ser twardy, ostry o jasnożółtej skórce. Miąższ kaszkawału jest kruchy, również lekko żółty. Jego cechą charakterystyczną jest brak dziur. Najlepsze odmiany kaszkawału mogą dojrzewać nawet 6 miesięcy. Doskonale komponuje się z deską serów, nadaje się do smażenia i pieczenia.

Najbardziej znaczącym dostawcą kaszkawału jest firma Marteks. W jej ofercie znajduje się kaszkawał z mleka owczego jak i krowiego kierowany na stoiska otwarte oraz samoobsługowe w postaci 120 g rożków.

Dostawcy:
  • Sanok (OSM)
  • Marteks/Gazda.




copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25