100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe (wszystkich: 2303, strona 4 z 154)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© trepko

Trepko: Pakowanie zbiorcze w kartony typu sleeve

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2020-05-27 10:38:18

Seria 770 to automat do grupowania i pakowania produktów w kartony typu sleeve. Maszyny tej serii są specjalnie zaprojektowane do pakowania kubków o różnych kształtach i rozmiarach, z zastosowaniem różnych układów w kartonie. Oprzyrządowanie maszyny zapewnia maksymalną efektywność i wydajność urządzenia, a jego modułowa konstrukcja i zastosowanie sterowania PLC umożliwia łatwą zmianę oprzyrządowania na inny rozmiar oraz kształt wykroju.

czytaj więcej »

Nowa odsłona strony internetowej Łowicz (OSM)

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2020-05-26 13:13:16

Mleczarnia Łowicz (OSM) opracowała i wdrożyła nową stronę internetową marki Łowicz www.mleczarnia.lowicz.pl. Nowa kreacja graficzna ściśle związana jest z nową szatą graficzną opakowań. Strona zyskała na przejrzystości, co ułatwia czytelnikowi poruszanie się po portalu. Zakładka produktowa została poukładana i posortowana, dzięki czemu stała się przyjazna dla użytkowników. Strona dostępna jest również w wersji anglojęzycznej.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Deser owsiany Bez Deka Mleka

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-24 22:51:34

Wegańskie desery owsiane, będące alternatywą jogurtu owsianego są doskonałe na śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Bez glutenu, soi, laktozy, bez dodatku cukru, ponieważ słodzone są tylko owocami – i oczywiście bez deka mleka. Zdecydowaną przewagą konkurencyjną jest zawartość żywych kultur jogurtowywch, w tym probiotyku BB-12 oraz błonnika z cykorii. Dodatkowo desery te są bogate w błonnik, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.

Dostępne w 4 niebanalnych połączeniach: polskiego owsa z brzoskwiami, wanilią i laską wanilii, truskawki z rabarbarem oraz z jagodami. Produkty certyfikowane przez V-Label.

 

czytaj więcej »

© basf

BASF: Zminimalizuj ryzyko wystąpienia nieplanowanych przestojów produkcji spowodowanych awarią posadzki!

Źródło: BASF   Dodano: 2020-05-22 11:15:00

Wybór odpowiedniej posadzki przemysłowej do zakładów spożywczych pozwala z jednej strony na bezawaryjną pracę zakładu przez długie lata, a z drugiej strony zapewnia bezpieczeństwo pracy i zachowanie najwyższych standardów higieny produkcji. 

Podczas webinarium uczestnicy dowiedzieli się jaki wpływ na trwałość posadzki oraz bezpieczeństwo i ekonomikę zakładu ma:

• odporność na szerokie spektrum agresywnych substancji chemicznych powszechnie stosowanych w przemyśle spożywczym
• odporność na szok termiczny na przykład na rutynowe zrzuty wrzątku czy też zamrażanie

 

czytaj więcej »

© sertop

Dlaczego warto postawić na serki topione latem?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-05-21 11:49:14

– Wysokie temperatury sprzyjają psuciu się nabiału i to właśnie dlatego warto zadbać o zachowanie ciągłości procesu chłodniczego podczas jego transportu – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Serki topione są jednak produktem, który wykazuje sporą tolerancję dla wahań temperatury, co sprawia, że jest niezwykle pożądanym dodatkiem do kanapek/sałatek zwłaszcza w letnie, upalne dni, także wówczas, kiedy jemy poza domem. Forma pakowania (kostki/krążki/plastry) pozwala na jego wszechstronne wykorzystanie w kuchni i dopasowanie do bieżących potrzeb żywieniowych każdego klienta sklepu. Dodatkowym atutem jest stosunkowo długi termin przydatności do spożycia, co jest buforem bezpieczeństwa dla właściciela placówki – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

Lactima: Dip serowy Tzatziki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-21 09:15:11

Lactima poszerza linię dipów serowych o nowy wariant. Dip Tzatziki, popularny dip na bazie ogórka i czosnku, to propozycja na sezon grillowy i letni. Można podawać go z warzywami, chlebem, gyrosem, rybami lub grillowanym mięsem. Dip Tzatziki będzie też doskonałym dodatkiem do słonych przekąsek. Najlepiej smakuje schłodzony.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Dwa nowe masła Łaciate

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-20 08:00:05

Łaciate osełka to masło, które swoim owalnym kształtem nawiązuje do domowych i tradycyjnych wyrobów gospodyń wiejskich. Masło ekstra Łaciate osełka to tradycyjne polskie masło o naturalnym smaku i wyjątkowej jakości. Jest idealne do kanapek i znakomicie sprawdza się jako składnik tradycyjnych ciast, kremów i deserów. Nadaje delikatności każdej potrawie, wzbogaca smak i wydobywa aromaty użytych składników. Dzięki Łaciatej osełce każdy sos jest aksamitny, delikatny i bogaty w smaku. Masło Łaciate zawiera 83% tłuszczu.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) nowym klientem 38 Content Communication

Źródło: Mlekpol (SM)/38 Content Communication   Dodano: 2020-05-18 17:50:59

Do grona marek, które zaufały agencji 38 Content Communication dołączyła mleczarnia Mlekpol (SM) w Grajewie – największy producent mleka w Polsce. W ramach nawiązanej współpracy, agencja będzie odpowiedzialna za komunikację produktową, komunikację korporacyjną, media relations oraz działania CSR i doradztwo komunikacyjne.

czytaj więcej »

© skierniewice osm

Skierniewice (OSM): Ser Kozacki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-18 08:00:28

W ofercie mleczarni Skierniewice (OSM) pojawił się ser parzony wędzony krótko dojrzewający. Jego nazwa własna – Kozacki – ma podkreślać charakter serowara.

Pakowany jest w postaci lekko spłaszczonego walca, skórka brązowa z ozdobnym wzorem siatki. Produkt naturalnie wędzony w dymie z drzew liściastych, co nadaje mu wspaniały smak – lekko słony, lekko pikantny z nutą posmaku wędzonego.

czytaj więcej »

© tetra pak

Tetra Pak wprowadza kompletną linię do przetwarzania białego sera typu feta

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2020-05-14 11:04:24

Linia jest kompletna i zawiera całkowicie zautomatyzowane i zintegrowane rozwiązanie zapewniające najwyższy standard bezpieczeństwa żywności i szybkość wprowadzania na rynek.

– Chcieliśmy, aby produkcja sera była jak najprostsza i umożliwić klientom odkrywanie nowych możliwości w przypadku białego sera. Korzystając z zamkniętego iw pełni zautomatyzowanego rozwiązania linii, bez ręcznego kontaktu z produktem, ułatwiamy klientom osiągnięcie rentowności, wysokiej wydajności i zminimalizowanie strat. Ponadto produkt jest bezpieczny dla żywności i gotowy do spożycia zaraz po zapakowaniu – powiedziała Joanna Majewska, Business Development Liquid Filled Cheese Line, Tetra Pak.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowe i praktyczne porcje serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-14 08:49:10

Mleko i jego przetwory stanowią grupę podstawowych artykułów spożywczych, a ser żółty jest obecny w każdym polskim domu. Wiele możliwości zastosowania sera w codziennym gotowaniu sprawia, że poszukujemy różnych jego rodzajów i form – gotowych plastrów na kanapki, tartego do pizzy, czy po prostu porcji w kawałku. Gouda, Królewski z Kolna, Złoty Mazur czy Sejdamer to sery Mlekpolu cieszące się dużą popularnością konsumentów. Cenione są za jakość i smak, a ich produkcja poparta jest wieloletnią lokalną tradycją. Nowoczesna technologia wytwarzania i pakowania daje gwarancję świeżości oraz czystego i naturalnego składu sera.

czytaj więcej »

Jogo (ŁSM): Lody Bambino w nowych odsłonach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-12 08:01:28

Do portfolio marki Bambino dołączają nowe lody na patyku. Pierwszy z nich to lód o smaku śmietankowym dla tych amatorów prawdziwych lodów, którzy nie tolerują laktozy. Drugi to nowość tego sezonu: lód o intensywnym smaku wiśni w polewie z prawdziwą czekoladą.

Lody Bambino są przygotowywane ze świeżej śmietanki, w oparciu o tradycyjne receptury i stanowią wspaniały deser przez cały rok.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Śmietanka Łaciata w nowym, większym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-08 11:55:13

Śmietanki Łaciate z Mlekpolu to produkty najwyższej jakości, znajdujące uznanie konsumentów dzięki wyjątkowej jakości i szerokim możliwościom zastosowania w kuchni. Śmietanka Łaciata UHT 30% idealnie nadaje się do tworzenia pysznych kremów do tortów, ciast i babeczek. Wykorzystywana jest również w kuchni do zup, sosów nadając im wspaniały śmietankowy smak i aksamitną konsystencję. Zaletą śmietanki jest długi termin przydatności do spożycia oraz możliwość przechowywania jej poza lodówką.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Nowe jogurty wegańskie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-07 08:09:31

Nutrii Vege Owsianki Wegańskie to w 100% produkt roślinny. Owsianka wyprodukowana jest na bazie miazgi kokosowej z dodatkiem ziaren owsa i płatków owsianych. Dostępne są trzy wersje smakowe: naturalna owsianka to smak klasyczny, delikatnie słodki, owsianka z dodatkiem polskich truskawek jest pyszna i pachnąca świeżymi owocami, a owsianka z jabłkami i cynamonem przypomni smak dzieciństwa i wakacji.

czytaj więcej »

Grupa Tetra Laval przekazuje ponad 1,5 mln złotych na walkę ze skutkami COVID-19

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-05 09:52:10

Globalna pandemia związana z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 postawiła przed każdym z nas nowe, nieznane wcześniej wyzwania. Jesteśmy głęboko zaniepokojeni problemami wszystkich osób dotkniętych tą sytuacją.
Aby wesprzeć Polskę w tym niespotykanym jak dotąd kryzysie, firmy Tetra Pak, Sidel i DeLaval (Grupa Tetra Laval) przekażą ponad 1 500 000 zł na rzecz trzech placówek walczących ze skutkami COVID-19:
• Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego im. prof. dr Stanisława Popowskiego w Olsztynie;
• Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego;
• Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij