Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe (wszystkich: 2513, strona 3 z 168)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© hochland polska

Hochland zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich w kategorii Społeczna Odpowiedzialność Biznesu

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-09-10 11:12:36

Firma Hochland Polska została zwycięzcą XIV Rankingu Spółdzielni Mleczarskich w kategorii Społeczna Odpowiedzialność Biznesu w ramach tegorocznej edycji Międzynarodowego Forum Spółdzielczości Mleczarskiej.

Cele Zrównoważonego Rozwoju w Hochland Polska skupiają się na trzech kwestiach: osiągnięcie neutralności klimatycznej przez prowadzony biznes, zrównoważone opakowania oraz wspieranie zasad dobrostanu zwierząt wśród producentów mleka. W każdym z tych obszarów realizowane są ustalone działania. Przeciwdziałanie zmianom klimatycznym i co za tym idzie wzrostowi globalnego ocieplenia jest wyzwaniem dla całej gospodarki światowej. Dążenie do zeroemisyjności w możliwie najkrótszym czasie jest obecnie jedyną słuszną drogą. Hochland podchodzi do tego tematu kompleksowo i minimalizuje ślad węglowy z jednej strony redukując emisje CO2, z drugiej kompensując emisje, których nie udało się uniknąć.

czytaj więcej »

© grupa mlekovita

Mlekovita po raz kolejny zwycięzcą Rankingu Spółdzielni Mleczarskich Polskiej Izby Mleka

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2021-09-10 11:06:25

Grupa Mlekovita, będąca liderem branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, zdobywa kolejne laury także w Polsce. Jej najwyższą pozycję na krajowym rynku potwierdzają wyniki najnowszego, XIV Rankingu Spółdzielni Mleczarskich, zorganizowanego przez Polską Izbę Mleka, w którym Mlekovita stanęła na najwyższym stopniu podium.

Ranking Spółdzielni Mleczarskich wyróżnia podmioty, które mogą się pochwalić szczególnymi osiągnięciami m.in. w dziedzinie innowacji i zrównoważonego rozwoju. Spółdzielnie prezentują swoje wyniki wypełniając ankietę, nad której przygotowaniem czuwa Kapituła Rankingu. Zwycięzców XIV Rankingu Spółdzielni Mleczarskich ogłoszono na uroczystej Gali, która odbyła się 9 września 2021 r. podczas 18. Forum Spółdzielczości Mleczarskiej.

czytaj więcej »

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-06 08:07:32

Miękki ser typu greckiego od lat cie­szy się niesłabnącą sympatią kon­sumentów. To dodatek, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozosta­wia lekko słony i przyjemnie kwasko­waty posmak.

Śnieżnobiały bloczek sera łatwo po­kroić w równą kostkę lub plastry. Jed­nocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej po­trawy. Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości, tkanek mięśniowych, a nawet układu nerwowego.

czytaj więcej »

Skierniewice (OSM): Masło extra

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-03 08:00:12

Masło to jeden z podstawowych produktów spożywczych, które codziennie gości na naszych stołach. Zaliczane jest do tzw. „zdro­wych tłuszczów”, które regenerują i koordynują poziom skład­ników odżywczych w organizmie człowieka. Masło z mleczarni Skierniewice (OSM) trafia na półki lokalnych sklepów tak, by klien­ci codziennie mogli cieszyć się jego smakiem i aromatem.

czytaj więcej »

© hochland polska

Ekodom z własnym Spa. Startuje 6. edycja Wielkiej Loterii Almette!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-09-02 11:54:30

Jest urządzony pod klucz, więc można w nim natychmiast zamieszkać. Jest całkowicie Eko i do tego Smart. Znajduje się w najwyżej w Polsce położonej miejscowości Ząb i rozpościera się z niego zapierający dech w piersiach widok na panoramę Tatr. A teraz jeszcze ma własne Spa! O czym mowa? O całorocznym, w pełni wyposażonym i ubezpieczonym domu, który można wygrać w szóstej edycji Wielkiej Loterii Almette. Może w niej wziąć udział każdy, kto zakupi puszysty serek Almette i zarejestruje kod z opakowania. Dodatkowo codziennie będą losowane nagrody o wartości 7 x 1000 zł. Przepis na spełnienie marzeń o własnym domu ze spa w sercu Tatr jeszcze nigdy nie był tak prosty!

Tatry. Góry, w których można poczuć prawdziwy kontakt z naturą – napawać oczy przepięknymi widokami, odetchnąć świeżym powietrzem, zapomnieć o codzienności. Ach, jak cudownie by było mieć tam dom… Doskonale wie o tym marka Almette i dlatego w najnowszej edycji loterii do wygrania jest całoroczny, drewniany i urządzony pod klucz dom z jednej strony z widokiem na Giewont, a z drugiej na pasmo Babiej Góry. Jak spełnić marzenie o takiej górskiej rezydencji? I to z własnym Spa? Wystarczy zaledwie jeden kod z opakowania.

czytaj więcej »

© hochland polska

Udany powrót Święta Chleba i Sera 2021 w Kaźmierzu

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-09-01 11:16:51

Święto Chleba i Sera to jedna z największych imprez organizowanych w Gminie Kaźmierz, pod Poznaniem. W tym roku, po rocznej przerwie spowodowanej pandemią, festyn w końcu się odbył, a na gości czekało mnóstwo atrakcji. Święto Chleba i Sera organizowane jest przez tamtejszy Urząd Gminy, Bibliotekę Publiczną i Centrum Kultury. Głównym sponsorem imprezy jest firma Hochland, która w swojej fabryce w Kaźmierzu produkuje sery żółte i kremowe.

Kaźmierskie Święto to już tradycja dla mieszkańców. Wydarzenie od lat promuje piękną kulturę ludową. To także czas dla rodzin, na wspólny relaks i wiele fantastycznych aktywności.

czytaj więcej »

Bakoma: Kawy proteinowe, nowa, wyjątkowa propozycja dla osób aktywnych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-01 08:08:38

Kawy Proteinowe Bakoma o popularnych smakach: Latte, Cappuccino, Espresso w jednej butelce 240 g aż 12,7 g wysokiej jakości białka. Zrówno­ważoną słodycz zawdzięczają substancji słodzącej, bez dodatku cukru.

Pyszna odmiana napojów proteino­wych i treningowych, smakuje po­dobnie jak prawdziwa kawa, więc koneserzy nie będą zawiedzeni. Niezrównany aromat napoju po­chodzi z doskonałego ekstraktu z ziaren robusta.

Kawy proteinowe są przydatne w ruchu i podczas treningów. Zapewniają szybki zastrzyk energii, wspomagają rozwój mięśni i utrzymują muskulaturę. Białko zawarte w napoju pochodzi z do­danego białka mleka. Dzięki tej mieszance powstaje pyszny napój kawowy, który zarówno poprawia koncentrację i pokrywa zalecane dzienne spożycia białka w 25% RWS wspomagając tym samym rozwój mięśni.

czytaj więcej »

© hochland polska

Pierwszy Prezes Hochland Polska patronem czytelni w Kaźmierzu

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-08-31 09:49:09

Za historią i siłą Hochland stoją ludzie. Osobą, która w sposób szczególny przyczyniła się do sukcesu firmy był pierwszy Prezes w Polsce – Jan Glacel. Aby podziękować i uczcić jego pamięć w budynku Biblioteki Publicznej i Centrum Kultury w Kaźmierzu zapoczątkowano działalność czytelni im. Jana Glacela. Z tej okazji odbyło się spotkanie, w którym wzięła udział rodzina śp. Jana Glacela, przedstawiciele władz lokalnych oraz Hochland Polska.

Ponad 25 lat temu Grupa Hochland powierzyła Janowi Glacelowi zadanie stworzenia oddziału na polskim rynku. Posiadał on szeroką wiedzę, jak również praktyczne doświadczenie branżowe, co znalazło uznanie w ówczesnym kierownictwie Grupy. Budując od podstaw Hochland w początkach gospodarki rynkowej w naszym kraju, mierzył się z licznymi wyzwaniami organizacyjnymi czy proceduralnymi. Dzięki ciężkiej pracy, krok po kroku, zapoznawał Polaków ze smakiem serów Hochland i budował sieć dystrybucji. Spoczywała na nim ogromna odpowiedzialność i wiele zadań, które wymagały wszechstronnego zaangażowania – od znalezienia działki pod budowę zakładu, przez skompletowanie grupy pracowników, hurtowników, po przygotowanie produkcji. W 1995 r. w Kaźmierzu pod Poznaniem uruchomiono pierwszy zakład produkcyjny, który funkcjonuje do dziś.

czytaj więcej »

Temar (PPH): Nowe produkty pochodzenia koziego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-30 08:01:36

Produkty pochodzenia koziego są coraz częściej spotykane w sze­rokiej gamie na półkach super- i hipermarketów. W portfolio firmy Temar (PPH) dostępne są sery kozie w postaci plastrów, kręgów i bloków jak również roladek pleśniowych. Największy wolumen sprzedażowy mają jednak sery twarde i półtwar­de pod marką Frico Chevrette. Mleko kozie zawiera laktozę i kazeinę, jed­nak w dużo mniejszych ilościach, co powoduję, że jest łatwiejsze w trawieniu od mleka krowie­go. Obserwując trendy doty­czące wzrostu świadomości zdrowotnej konsumentów postanowiliśmy poszerzyć asortyment serów kozich i wprowadzamy na rynek nową markę – Meelania.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek wprowadza na rynek ekologiczny ser żółty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-27 08:03:01

Będą to klasyczne plastry sera Gouda oraz przeznaczony dla dzieci ser Fiko i przyjaciele. Ser Fiko będzie dostęp­ny w różnych kształtach, dzięki którym śniadanie zamieni się w pyszną zaba­wę. Oba produkty posiadają europejski certyfikat rolnictwa ekologiczne­go. Jesienią startuje kampania telewizyjna wzmocniona działa­niami w prasie, radio, internecie oraz marketingiem bezpośrednim.

czytaj więcej »

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-25 08:04:22

Sałatkowy ser miękki Grikios to świetny wybór dla konsumentów ceniących subtelny smak i kre­mową konsystencję. Jest niezwy­kle lubiany i chętnie dodawany do sałatek lub dań na ciepło. Forma kremowej kostki pozwala na wygodne na­kładanie go łyżką lub nożem, prosto z opakowania. Wyróżnia się niezwykłą delikatnością i jednolitą, gładką fakturą. Ser mięk­ki Grikios to naturalne źródło ważnych składników odżywczych. Nabiał dostarcza zarówno białka, wapnia, jak i całego szeregu witamin i substancji mineralnych. Ze względu na niezwykle kre­mową konsystencję, znakomicie nadaje się na kanapki. Wystarczy posmarować nim kromkę chrupiącego chleba i ozdobić pomido­rem oraz plasterkiem czerwonej cebuli.

czytaj więcej »

Lactima: Sery typu Bałkańskiego – do przekąsek i sałatek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-23 08:05:05

Lato zachęca do częstszych spotkań w gronie przyjaciół oraz wspólnych posiłków. Nastraja do aktywnego spędzania czasu na świeżym powietrzu. Chętniej jemy wtedy lekkie dania, zwracając przy tym uwagę na kaloryczność potraw. To idealny moment na świeże sałatki i proste przekąski. Ser sałatkowy Lactima to nie­odzowny dodatek do wielu letnich posiłków. Doskonale kompo­nuje się z wszelkimi sałatami, warzywami oraz daniami mięsnymi. Można go również wykorzystywać do potraw na ciepło: zapieka­nek, pizzy, farszy, sosów czy warzyw z patelni. Jego zwarta i sprę­żysta konsystencja sprawia, że da się go z łatwością pokroić. Dzięki temu ser w sałatkach zachowuje apetyczny kształt, a przy­gotowanie szybkiej przekąski podczas nieoczekiwanej wizyty go­ści jest łatwe i przyjemne.

 

czytaj więcej »

© karol niewęgłowski

Spomlek (SM) współfinansuje zakup karetki dla społeczności Radzynia Podlaskiego

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2021-08-20 09:33:48

W środę 18 sierpnia odbyło się przekazanie dla radzyńskiego szpitala karetki pogotowia w połowie sfinansowanej przez Spomlek (SM). To wspaniały gest Rady Nadzorczej dla mieszkańców powiatu radzyńskiego.

Prezes Edward Bajko oraz Starosta Radzyński Szczepan Niebrzegowski przekazali kluczyki do ambulansu dyrekcji szpitala, straż pożarna „ochrzciła” karetkę wodą, zaś goście mieli okazję zobaczyć jej wyposażenie.

Spomlek (SM) przekazał na ten cel 200 tys. zł, zaś drugą połowę sfinansowało Starostwo Powiatowe w Radzyniu Podlaskim oraz wszystkie gminy z powiatu.

czytaj więcej »

Sertop: „Jakość Tradycja” dla sera smażonego domowego chudego z kminkiem

Źródło: Sertop/PR Club   Dodano: 2021-08-19 12:39:27

Certyfikat „Jakość Tradycja” przyznawany jest wysokiej jakości produktom żywnościowym z uwzględnieniem produktów tradycyjnych, do których niewątpliwie należą sery smażone Sertop. W tym roku znak ten otrzymał Ser Smażony Domowy Chudy z kminkiem (region śląski).– Certyfikat ten otwiera przed nami nowe możliwości i umożliwia promowanie sera smażonego z kminkiem jak produktu tradycyjnego, lecz nie tylko regionalnego, ale także postrzeganego jako produkt polskiego producenta z wieloletnim doświadczeniem w jego wytwarzaniu i sprzedaży, szczególnie poszukiwanego przez koneserów dobrego smaku – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop świętuje Dzień Polskiej Żywności 

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2021-08-16 11:24:18

25 sierpnia obchodzimy Dzień Polskiej Żywności. – Święto to jest idealnym pretekstem do refleksji na temat wyrobów rodzimych producentów, obecnych w polskich sklepach i domach, nierzadko od wielu pokoleń oraz do pielęgnacji polskich tradycji, zwłaszcza wśród najmłodszych, od których w dużej mierze zależy popularyzacja patriotyzmu gospodarczego w przyszłości – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop, firmie ze 100% polskim kapitałem Firma wytwarza znane i lubiane przez Polaków serki topione i smażone, w tym kultowy Złoty Ementaler będący na rynku od ponad 50 lat.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij