100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe świat (wszystkich: 159, strona 8 z 11)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Elopak wprowadza na rynek z nową maszynę napełniającą

Źródło: Elopak   Dodano: 2015-01-27 14:26:05

Pierwsza instalacja nowej maszyny jest już faktem. Firma Elopak mówi o pełnej operacyjności nowej platformy Pure-Pak Advanced E-PS120A, która dostarcza klientom zaawansowaną technikę nalewania na konkurencyjnym rynku spożywczym.

czytaj więcej »

© henri willig

Sylwester z Forum Mleczarskie: Gouda z szampanem na 40-lecie firmy Henri Willig

Źródło: Forum Mleczarskie, Joanna Górska, Holland Media Tour   Dodano: 2014-12-30 10:09:21

W odchodzącym roku holenderska firma mleczarska Henri Willig obchodzi 40-lecie swojego istnienia. Z tej okazji wdrożono do sprzedaży nowy ser typu gouda z mleka koziego z dodatkiem szampana. Ser kozi Saveur Champagne to mody ser o delikatnym łagodnym smaku z bogatym nutą szampana w tle. Ser zawiera także 10 g 24-karatowego złota. Waga sera to 8 funtów, a jest on wytwarzany wyłącznie na zamówienie. Ser kozi z szampana to duma kunsztu serowarskiego firmy. Ser jest produkowany pod marka Polderkaas.

czytaj więcej »

Wygraj chwilę przyjemnogści z Fantasią Mousse!

Dodano: 2014-11-07 09:03:20

Cudowna ciepła kąpiel w pianie? Wieczór z książką w ręku? A może chwila zapomnienia przed telewizorem? Pokaż nam swoje sposoby na chwile przyjemności i wygraj wspaniałe nagrody od Fantasii Mousse.
Lekkość i chwila przyjemności to dwa określenia opisujące nowy produkt od Danone – Fantasię Mousse. To pyszny jogurtowy mus, którego lekka konsystencja połączona z wyśmienitymi dodatkami jest idealnym pomysłem na wieczorne chwile przyjemności i tematem nowego konkursu dla czytelniczek portalu ofeminin.pl. Więcej informacji o produkcie na: danone.pl

czytaj więcej »

© mlekovita

Rada Ekspertów Mleczarstwa apeluje o mądrą konsolidację

Źródło: REM   Dodano: 2014-11-03 09:39:30

Dariusz Sapiński, Przewodniczący Rady Ekspertów Mleczarstwa (REM) wystosował pismo w sprawie potrzeby konsolidacji branży mleczarskiej. Przedstawiamy jego treść:
„Mądra i nowoczesna konsolidacja kluczem do zmniejszenia skutków spowolnienia gospodarczego
Rozwój współczesnego świata nie pozostaje bez wpływu na system gospodarczy Polski, niosąc za sobą zmiany oddziałujące również na polskie spółdzielnie mleczarskie. To on wymusił konieczność procesu konsolidacji spółdzielni mleczarskich – bez niego polskie mleczarstwo nie będzie podmiotem istotnym na rynku międzynarodowym, ponieważ w porównaniu do innych krajów wciąż jest bardzo rozdrobnione i rozproszone. W związku z tym jest słabsze i mniej rozpoznawane niż zagraniczne koncerny mleczarskie o mocno skonsolidowanej strukturze. Wielkość przeciętnych polskich mleczarni jest bowiem znacznie niższa nie tylko od średniej światowej, ale i europejskiej, a nawet najwięksi polscy przetwórcy w skali europejskiej nie są dużymi przedsiębiorstwami. Polskie mleczarstwo musi więc dążyć do budowy podobnie silnej pozycji, a drogą ku temu jest właśnie konsolidacja.

czytaj więcej »

Sukces Mlekpol (SM) na liście „Rzeczpospolitej”

Źródło: First Communications   Dodano: 2014-10-29 16:18:37

Mlekpol (SM) to jedno z największych przedsiębiorstw branży mleczarskiej w kraju, czego potwierdzeniem jest jej najwyższa pozycja w grupie firm mleczarskich na Liście 2000 Polskich Przedsiębiorstw „Rzeczpospolitej\".

czytaj więcej »

© fotolia

Kuchnia KaMos: Sos z sera pleśniowego podkreśli smak warzyw

Źródło: KaMos (SM)   Dodano: 2014-09-01 16:50:40

Sezon na kalafiory i brokuły w pełni! Choć często kupujemy je w formie mrożonek, warto sięgać po nie właśnie teraz, gdy są nie tylko najtańsze, ale też łatwo dostępne. Aby nadać charakteru daniom z tych obfitujących w witaminy warzyw, przygotujmy sos na bazie sera pleśniowego – świetnie podkreśli ich smak!

czytaj więcej »

Nowocześni Jubilaci

Źródło: Masmal   Dodano: 2014-08-18 09:51:48

20 lat to czas na zdobycie doświadczenia. Dojrzałość firmy Masmal Dairy ukształtowała prosta potrzeba Polaków – pragnienie tradycyjnych i wartościowych wyrobów na sklepowych półkach.
Firma zajmuje się produkcją masła, miksów tłuszczowych, serów twardych, dojrzewających oraz śmietan, jogurtów, maślanek, kefirów, napojów mlecznych i smalców.

czytaj więcej »

Hochland tradycyjnie w akcji „Moje dziecko idzie do szkoły”!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2014-07-24 12:42:33

We wrześniu startuje kolejna edycja programu „Moje dziecko idzie do szkoły”, którego partnerem jest Hochland Polska. Jest to program wsparcia edukacji uczniów pierwszych klas szkół podstawowych, a także ich rodziców, w zakresie zdrowego jedzenia i propagujący między innymi spożywanie przez pierwszoklasistów wartościowych śniadań.
Nowy rok szkolny to dla wielu okres stresujący – szczególnie dla rodziców i dzieci klas I szkół podstawowych. Nowe otoczenie i sytuacja sprawiają, że do tych pierwszych dni należy się szczególnie przygotować. Hochland Polska współpracuje z Polskim Towarzystwem Oświaty Zdrowotnej – Oddział terenowy w Poznaniu przy realizacji tego programu w dużej części Polski, aktualnie to już 9 województw. Program wpisał się na stałe w kalendarz realizowanych działań w placówkach oświatowo - wychowawczych.

czytaj więcej »

Mleko nigdy nie wychodzi z mody

Źródło: Rada Ekspertów Mleczarstwa   Dodano: 2014-07-04 15:54:35

XXI wiek przyniósł istotną zmianę w świadomości konsumenta, ukierunkowaną na szczególną dbałość o zdrowie, a postęp w medycynie spowodował, że średnia długość życia człowieka znacząco rośnie, więc profilaktyka zdrowotna powinna być wyzwaniem dla każdego z nas.
Zwracanie uwagi na korzyści dla zdrowia płynące z codziennego spożywania nabiału to główny cel corocznego Światowego Dnia Mleka w Polsce – Ogólnopolskiego Święta Mleka, którego już 7. edycja odbędzie się 6 lipca 2014 r. w Wysokiem Mazowieckiem. Impreza jest organizowana przez Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich z inicjatywy SM Mlekovita i finansowany ze środków Funduszu Promocji Mleka. Patronatem honorowym objęli je, podobnie jak w ubiegłym roku, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Minister Gospodarki. Ta doroczne święto całej branży mleczarskiej ma na celu promocję spożycia mleka i jego przetworów wśród dzieci, młodzieży i dorosłych.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Chłodnik polski

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-06-16 11:39:43

Chłodnik polski - to pyszny mleczny produkt na bazie naturalnego kefiru z dodatkiem aromatycznych warzyw oraz koperku. Jest doskonałą, lekką i pożywną propozycją na upalne dni. Wyśmienicie smakuje zarówno jako samodzielna przekąska jak również jako dodatek do ziemniaków czy potraw z grilla. Atutem Chłodnika polskiego jest jego produkt bazowy – naturalny kefir, który nadaje chłodnikowy charakterystyczny lekko kwaskowy i orzeźwiający smak.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Jogurty Poezja

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-05-05 15:12:32

Jogurty Poezja produkowane są z mleka najwyższej jakości, a następnie ukwaszane za pomocą czystych kultur jogurtowych. Charakteryzują się kremową konsystencją i delikatnym smakiem. W linii Poezja znalazły się wyśmienite jogurty kremowe z dodatkiem pysznych, czekoladowych chrupek i soczystych owoców.

czytaj więcej »

Kuchnia: Roladki z żółtym serem, szpinakiem i sosem wiosennym

Źródło: Moniecka SM   Dodano: 2014-04-29 12:03:25

Mleczarnia Moniecka (SM) podpowiada nam, jak w kuchni kreatywnie wykorzystywać sery twarde. Dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe panierowane w bułce i jajku, mamy smaczną alternatywę. Wiosenna odsłona schabu w postaci roladek z żółtym serem, szpinakiem i sosem wiosennym to świetna propozycja na lżejszy i pyszny obiad. Przygotowanie roladek zajmie niewiele czasu, a do tego jest proste.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop – kolejne filmy z Kingą Paruzel

Dodano: 2014-04-03 11:05:17

Tyski producent serków topionych przygotował kolejne odcinki filmów kulinarnych z Kingą Paruzel, finalistką I edycji programu MasterChef. Tym razem Mistrzyni Kuchni prezentuje przepisy na wykonanie fritatty serowej, polędwicy wieprzowej z serkiem topionym, zupy serowej z pistacjami oraz zielonego risotto. Zapraszamy do wspólnego gotowania! Filmy znajdują się na stronie firmowej www.sertop.com.pl oraz na Youtube.
Filmy są dostępne od marca.

czytaj więcej »

© zott

Zott Polska i II. edycja warsztatów ekologicznych Plant-for-the-Planet

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2014-03-14 11:17:15

Już 12 kwietnia br. odbędzie się w Raciborzu II. edycja warsztatów ekologicznych „Plant for the Planet” organizowanych przez firmę Zott Polska oraz organizację Plant-for-the-Planet. Wydarzenie to objął honorowym patronatem Prezydent Miasta Racibórz.
Projekt „Plant-for-the-Planet” jest inicjatywą stworzoną przez dzieci dla dzieci. Jej głównym celem jest kształtowanie świadomości ekologicznej u najmłodszych obywateli oraz ich aktywizacja do przeciwdziałania kryzysowi klimatycznemu. Warsztaty odbywają się pod hasłem „Stop rozmowom. Początek działaniom” („Stop talking. Start planting”).
– Po sukcesie zeszłorocznych warsztatów „Plant for the Planet” w Opolu, które dzięki firmie Zott Polska odbyły się po raz pierwszy w Polsce postanowiliśmy kontynuować ich organizację w kolejnych miastach Polski – mówi Ewelina Czuczman, Specjalista ds. Komunikacji Zott Polska.

czytaj więcej »

© Ecor Product

Certyfikat Kodak Flexcel NX dla Ecor Product

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2014-03-13 10:16:55

Firma Ecor Product od stycznia 2014, jako pierwsza w Polsce, posiada certyfikat Kodak Flexcel NX dla przygotowalni HD Flexo. HD Flexo to: jakość porównywalna do offsetu i rotograwiury; liniatura 200 lpi, rozdzielczość 4000 dpi; ostrzejszy obraz oraz lepsze przejścia tonalne.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij