Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: świat - przetwórcy (strona 1 z 3)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Grupa Mlekovita: Nowa, ekskluzywna linia serów długodojrzewających Diamenty Konsera

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-27 08:27:15

Wchodzące w jej skład sery: Tylżycki Old (3 mies.), Księżan Old (4 mies.), Cheddar Old (9 mies.) i Mazdamer Old (12 mies.) swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięczają długiemu okresowi dojrzewania w starannie dobranych warunkach. Są idealne na deskę serów, wykwintne koreczki czy jako samodzielna przekąska. Doskonale komponują się ze słodkimi dodatkami jak miód czy owoce. Wspaniale współgrać będą zarówno ze świeżymi owocami (np. winogrona, gruszki, dojrzałe soczyste mango lub figi), jak i suszonymi (np. morele, śliwki, żurawina).

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko acidofilne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-07 09:02:36

Mleko acidofilne z Mlekovity, oferowane w trzech popularnych wśród konsumentów smakach: naturalnym, truskawkowym i owoców leśnych, to mleczny napój fermentowany. Zawiera kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka, m.in. wspomagają proces trawienia oraz pobudzają aktywność komórek odpornościowych. Dzięki temu mleko acidofilne polecane jest nie tylko jako produkt na każda porę dnia: śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację, ale również m.in. po leczeniu antybiotykami czy dla pobudzenia odporności organizmu.

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Mleko Bio 3,6% (500 ml)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-06 08:34:31

Mleko Bio to organiczne mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, uzyskiwane od krów z ekologicznych gospodarstw w regionie alpejskim.

 

Produkt oferowany przez firmę Ehrmann Polska wpisuje się w trend bio, nie tylko z uwagi na certyfikat jaki posiada, ale również dzięki swojemu przyjaznemu dla środowiska opakowaniu, jakim jest szklana butelka.

czytaj więcej »

Lactima odświeża szatę graficzną serów topionych w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-01 08:29:04

Pod koniec 2018 roku na rynku pojawiły się pierwsze produkty Lactima, w nowej odświeżonej szacie graficznej. Pierwsze na półkach sklepowych w nowej odsłonie pojawiły się sery topione w krążku. Razem z początkiem roku dołącza do nich cała linia serów topionych w plastrach. Wszystkie linie produktowe są obecnie spójne, a same opakowania są nowoczesne, z bardzo jasnym przekazem.

Odświeżeniu wizerunku będzie towarzyszyć intensywna kampania promocyjna.

czytaj więcej »

© Bösch Boden Spies; Dorota Kollien, Dyrektor Działu Zarządzania Jakością i Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w Bösch Boden Spies

Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2018-11-30 10:20:21

Zrównoważony rozwój jest od dawna jednym z kluczowych aspektów zarządzania korporacyjnego w firmie Bösch Boden Spies z siedzibą w Hamburgu, która jest ekspertem w produkcji składników spożywczych. Jest to widoczne chociażby w procesie wyboru dostawców. Obecnie spółka planuje usystematyzować i rozszerzyć swoje działania. W tym celu specjalista ds. surowców wdraża wewnętrzną inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju. Inicjatywa oparta jest na członkostwie w ZNU (Centrum Zrównoważonego Zarządzania) Uniwersytetu w Witten/Herdecke oraz wyborze Dyrektor Działu Zarządzania Jakością, Doroty Kollien (32), na stanowisko Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie. Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Wypasiony serek śmietankowy kanapkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-28 09:24:27

W rodzinie produktów marki Mlekovita pojawił się serek Wypasiony o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku. Oferowany w trzech wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantach: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami. Dzięki kremowej konsystencji jest idealny na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek lub kolację. Polecany jest nie tylko do smarowania pieczywa i tostów, ale również jako dodatek do krakersów, składnik dipów, przekąsek, wytrawnych kremów, sosów lub farszów do mięsa i ryb.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Maślanka naturalna prosto z masielnicy dostępna w butelce 375 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-09 08:01:00

Maślanka naturalna prosto z masielnicy z mleczarni Jana (SSM) w Środzie Wielkopolskiej to napój otrzymywany w wyniku tradycyjnej produkcji masła ze śmietany ukwaszonej w masielnicy, o lekko kwaśnym i orzeźwiającym smaku. Zawiera lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci i zdolności koncentracji oraz łatwo przyswajalne białka i sole mineralne. Dzięki zawartości kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienia.
Wyrób oznaczony certyfikowanymi znakami: „Jakość Tradycja” i „Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski”.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)
© mlekpol (sm)

Mlekpol (SM): II Święto Maślanki Mrągowskiej

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2018-07-03 10:31:09

Tuż przed południem, w ostatnią sobotę czerwca, II Święto Maślanki Mrągowskiej uroczyście otworzyli: Edmund Borawski, Prezes Zarządu mleczarni Mlekpol (SM) i Otolia Siemienic, Burmistrz Mrągowa. Zebranych na placu Jana Pawła II przywitali także: Antoni Karaś, starosta powiatu mrągowskiego oraz Marcin Piwowarczyk, Dyrektor zakładu Mrągowo (ZPM. Podobnie jak w ubiegłym roku Święto Maślanki Mrągowskiej było istotnym punktem w programie obchodów Dni Mrągowa.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serek kremowy bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-02 08:01:07

Serek kremowy bez laktozy (150 g), to serek wyprodukowany w prowincji Galicja w północnej Hiszpanii, gdzie łąki wzbogacone są o wyjątkowe zioła, dzięki czemu mleko ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Serek ten to pełnowartościowa i uniwersalna przekąska nadająca się do bezpośredniego spożycia, a także można użyć jej w przygotowaniu potraw dla całej rodziny. Produkt powstał z myślą o osobach cierpiących na nietolerancję laktozy – co jest istotne, specjalny proces produkcji pozwala na usunięcie laktozy, nie wpływając tym samym na właściwości serka.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Najdelikatniejszy Sernik japoński z twarożku Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-06-29 08:18:08

Letnia aura, pełna świeżych zapachów i owocowych smaków to doskonały moment na przygotowanie lekkiego deseru. Idealnie sprawdzi się sernik japoński na bazie Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, przygotowany przez autorkę bloga Poezja Smaku. Kremowy, aksamitny, naturalny twarożek sprawia, że sernik zachwyca delikatnością i zaskakującą, piankową konsystencją. Sok i skórka z cytryny nadają mu orzeźwiający cytrusowy posmak. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami, konfiturą lub musem – razem stworzą idealną kompozycję.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Twaróg solankowy z pieprzem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-27 08:01:15

Twaróg solankowy z pieprzem otrzymywany jest z twarogu półtłustego z dodatkiem mieszaniny czterech pieprzy (białego, czerwonego, zielonego i czarnego) produkowanego metodą samoociekową.
Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia. Dostępny w wygodnym opakowani na tacce około 450 g.
Posiada szerokie zastosowanie do wykwintnych kanapek, sałatek i przekąsek.

czytaj więcej »

© lazur (szpgr)

Lazur (SPGR): Sery Lazur Złocisty wyróżnione znakiem PDŻ

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-15 08:31:51

Sery pleśniowe Lazur Złocisty po raz kolejny wyróżnione zostały prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia wyróżnień odbyła się 8 maja 2018 r. w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Polagra Food 2018.
Znak PDŻ jest szczególnie cenny – to jedno z najbardziej uznanych wyróżnień polskiej branży rolno-spożywczej.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas – europejskie przedsiębiorstwo przetwórstwa produktów mlecznych z Litwy

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-05-29 10:03:58

W Europie Litwa jest zwana krajem bałtyckiego bursztynu z toczącymi czystą wodę rzekami i ukrytymi w zielonych gajach błękitnymi jeziorami. W tym cudownym kraju swe tradycje od 1924 r. pielęgnuje przedsiębiorstwo przetwórstwa produktów mlecznych Žemaitijos pienas.Przekazywane z pokolenia na pokolenie doświadczenie oraz unikatowe receptury zapewniają asortyment ponad 67 produktów mlecznych, które charakteryzują się wspaniałym smakiem, zapewnionym bezpieczeństwem i doskonałą jakością.

czytaj więcej »

Raisio: Benecol – ta sama skuteczność w nowej odsłonie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-05-21 08:02:55

Benecol, znana marka produktów do smarowania ze stanolami roślinnymi o klinicznie udowodnionej skuteczności w obniżaniu cholesterolu, zyskała tej wiosny nowy wizerunek. Nowe opakowania podkreślają smak produktów i zachęcają do włączenia Benecolu do swojej diety, nie tylko poprzez smaczne i zdrowe kanapki, ale również używanie go do gotowania, pieczenia i duszenia.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25